BMW ηλεκτροκίνηση, BMW Plug-in Hybrid

ΤΑ BMW PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

ΤΑ BMW PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά από δύο κόσμους.

Συνδυάζοντας κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα, τα BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητα εξασφαλίζουν μέγιστη ευελιξία και είναι ιδανικά για τις απαιτήσεις και ανάγκες στην καθημερινότητά σας. Η τεχνογνωσία από την τεχνολογία BMW eDrive, που προέρχεται από τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW i, εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 70 km με αμιγή ηλεκτροκίνηση (ανάλογα με το μοντέλο) – το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων είναι ιδανικό για διαδρομές εντός πόλης αλλά και για μετακινήσεις προς και από την εργασία ή το εμπορικό κέντρο. Σε μεγαλύτερες διαδρομές και στους αυτοκινητόδρομους, μπορείτε να απολαμβάνετε την αυτονομία που προσφέρει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Χάρη στην έξυπνη κατανομή της ενέργειας, το BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητο εναλλάσσει αυτόματα τη λειτουργία μεταξύ των δύο συστημάτων κίνησης, ανάλογα με τις απαιτήσεις, και με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει κορυφαία αποδοτικότητα. Ο συνεχώς αυξανόμενος στόλος των BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητων με 10 διαφορετικά μοντέλα των Σειρών 2, 3, 5, 7 και X προσφέρει μοναδική πολυμορφία που ταιριάζει σε κάθε τρόπο ζωής. Εξερευνήστε μαζί μας τον κόσμο των BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητων και βρείτε το μοντέλο που ταιριάζει άψογα στις ανάγκες σας!

Μάθετε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΜΑΣ.

 • Τι είναι ένα αυτοκίνητο με τεχνολογία Plug-in Hybrid;
  BMW ηλεκτροκίνηση, BMW Plug-in Hybrid, Συχνές Ερωτήσεις

  Ένα αυτοκίνητο με τεχνολογία Plug-in Hybrid (PHEV, plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα) συνδυάζει ηλεκτροκινητήρα, κινητήρα εσωτερικής καύσης και μπαταρία υψηλής τάσης, προσφέροντας τα καλύτερα από δυο κόσμους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Ο συνδυασμός των δύο συστημάτων προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και πρόσθετη δύναμη στην επιτάχυνση.

  Όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του, ένα Plug-in Hybrid μπορεί να φορτιστεί σε πρίζα, σε ένα Wallbox ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Η μέγιστη αποδοτικότητα επιτυγχάνεται με πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι διαθέσιμη μία εγκατάσταση φόρτισης στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας.

  Η αυτονομία με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και πλήρως φορτισμένη μπαταρία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 66 χιλιόμετρα, π.χ. στην BMW 530e. Όπως συμβαίνει και σε όλα τα αυτοκίνητα με μπαταρία υψηλής τάσης, οι τεχνολογικές εξελίξεις θα οδηγήσουν σε αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας τα επόμενα χρόνια. Κατά την ανάκτηση ενέργειας, όταν δηλαδή παίρνετε το πόδι σας από το πεντάλ του γκαζιού, η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια και αποθηκεύεται στην μπαταρία, αυξάνοντας την ηλεκτρική αυτονομία κατά αρκετά χιλιόμετρα.

  Με τη στρατηγική "Power of Choice", η BMW προσφέρει στους πελάτες της μια μεγάλη γκάμα Plug-in Hybrid αυτοκινήτων ως συνειδητή επιλογή υπέρ αυτού του άκρως αποδοτικού συστήματος κίνησης.

  Ένα BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητο είναι ιδανικό για οδηγούς που αναζητούν τη μέγιστη δυνατή πολυχρηστικότητα: αφενός διαθέτει ηλεκτροκινητήρα για καθημερινή χρήση, για τις μετακινήσεις από και προς την εργασία με χαμηλό κόστος. Αποτελεί ιδανική επιλογή για τις τακτικά επαναλαμβανόμενες μετακινήσεις μέσων αποστάσεων, στις οποίες υπερτερεί η κάλυψη των χιλιομέτρων με ηλεκτροκίνηση. Αφετέρου προσφέρει μέγιστη ευελιξία και αυτονομία σε μεγάλες αποστάσεις, π.χ. για τις εκδρομές με την οικογένεια.

 • Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει ένα BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητο;

  Μερικά από τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει ο οδηγός ενός BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητο είναι η σχεδόν αθόρυβη εμπειρία οδήγησης με αποκλειστική ηλεκτροκίνηση, καθώς και η πρόσθετη ισχύς επιτάχυνσης που παρέχει ο ηλεκτροκινητήρας.

  Πολλοί κάτοχοι BMW Plug-in Hybrid αυτοκινήτων καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των διαδρομών τους με ηλεκτρική ενέργεια. Διότι οι περισσότερες αποστάσεις που καλύπτονται καθημερινά είναι μικρότερες από 50 χιλιόμετρα. Αυτό οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση σε σχέση με ένα αυτοκίνητο με κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, ανάλογα με το τιμολόγιο χρεώσεων ηλεκτρικής ενέργειας. Φυσικά, σε ένα BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο να θυσιαστεί η ευχρηστία που προσφέρει ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Εάν η φόρτιση ή η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν επαρκεί, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης τίθεται αυτόματα σε λειτουργία για να καλύψει τις ανάγκες.

  Αυτή η κατηγορία αυτοκινήτων προσφέρει συγκεκριμένα οικονομικά οφέλη, ανάλογα με τη χώρα: άμεσα, με επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έμμεσα με χαμηλότερη φορολογία λόγω των χαμηλότερων εκπομπών CO2.

 • Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση της μπαταρίας υψηλής τάσης στο BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητό μου;

  Η θερμοκρασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση και τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Όπως ήδη γνωρίζετε από την μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου, η απόδοση περιορίζεται στις χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να προετοιμάζετε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα – με άλλα λόγια να θερμαίνετε την μπαταρία και το εσωτερικό. Ή αντίστοιχα να τα ψύχετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Έτσι εξοικονομείτε ενέργεια για το ταξίδι σας και, με μία σωστά προετοιμασμένη μπαταρία, μπορείτε να απολαύσετε τη μέγιστη αποδοτικότητα από το ξεκίνημα της διαδρομής. Οι βελτιωμένες στρατηγικές λειτουργίες στο αυτοκίνητό σας ελαχιστοποιούν σε μεγάλο βαθμό και τις επιδράσεις της θερμοκρασίας. Γνωρίζατε ακόμα ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας δίνει πληροφορίες σχετικά με τη διαθέσιμη αυτονομία; Εκτός από τη θερμοκρασία, άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αυτονομία είναι τα συστήματα όπως ο κλιματισμός, το φορτίο που μεταφέρεται με το αυτοκίνητο και ο τρόπος οδήγησής σας.

 • Πώς θα επωφεληθώ στο μέγιστο από το BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητό μου;

  Στα αυτοκίνητα BMW με τεχνολογία Plug-in Hybrid, η υβριδική λειτουργία σας βοηθά να φτάσετε στον προορισμό σας αποτελεσματικά με ενεργή καθοδήγηση προορισμού. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τη λειτουργία καθοδήγησης ακόμα και αν γνωρίζετε ήδη τη διαδρομή. Η χρήση της διαθέσιμης ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να διανεμηθεί έξυπνα και βέλτιστα σύμφωνα με τη διαδρομή σας, επιτρέποντάς σας να οδηγείτε ηλεκτρικά στην πόλη και στην περιοχή προορισμού. Σε ένα αυτοκίνητο BMW με τεχνολογία Plug-in Hybrid, οι επιλογές οδήγησης επεκτείνονται επίσης από την επιλογή HYBRID ECO PRO. Αυτό βελτιστοποιεί την απόδοση των λειτουργιών οδήγησης, άνεσης και κλιματισμού. Η τεχνολογία Forward View Assistant αποτελεί μέρος αυτής της επιλογής οδήγησης. Σας συμβουλεύει για μια πιο αποτελεσματική οδήγηση μέσω της οθόνης Head-Up ή του πίνακα οργάνων στο οπτικό σας πεδίο - π.χ. να βγάλετε το πόδι σας από το πεντάλ του γκαζιού εάν πλησιάζει ένα όριο ταχύτητας. Μια άλλη χρήσιμη λειτουργία είναι η ανάλυση του στυλ οδήγησης, η οποία αναλύει την αποτελεσματικότητα του στυλ οδήγησης στο μενού του οχήματος και παρέχει χρήσιμες συμβουλές για ακόμη πιο οικονομική οδήγηση. Είτε το όχημα σας βρίσκεται σε όρια ταχύτητας, σε κυκλικούς κόμβους, σε στροφές ή σε κατοικημένες περιοχές - το σύστημα προσαρμόζει βέλτιστα το επίπεδο επιβράδυνσης στην κατάσταση της κυκλοφορίας. Ως αποτέλεσμα, η ενεργοποίηση του πεντάλ του φρένου μπορεί να μειωθεί και να αυξηθεί η άνεση οδήγησης - και όλα αυτά με αποτελεσματικό τρόπο.

 • Τι θα πρέπει να προσέξω εάν το BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητό μου μείνει ακινητοποιημένο ή σταθμευμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

  Εάν αφήσετε το αυτοκίνητό σας σταθμευμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, π.χ. κατά τη διάρκεια των διακοπών, προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα επίπεδο φόρτισης μεταξύ 30% και 50%. Επιπλέον, το αυτοκίνητο δεν πρέπει να παραμένει συνδεδεμένο σε σταθμό φόρτισης όταν είναι ακινητοποιημένο για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

 • Τι πρέπει να προσέξω κατά τη φόρτιση του BMW Plug-in Hybrid αυτοκινήτου μου;

  Όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του, ένα BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητο μπορεί να φορτιστεί σε πρίζα, σε ένα Wallbox ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Η μέγιστη αποδοτικότητα ενός BMW Plug-in Hybrid αυτοκινήτου επιτυγχάνεται με πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι διαθέσιμη μία εγκατάσταση φόρτισης στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας. Φορτίστε το BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητό σας όσο πιο συχνά γίνεται για να μπορείτε πάντοτε να επωφελείστε από τον πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα.

BMW Ηλεκτροκίνηση, BMW Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

BMW Ηλεκτρικά.

BMW Ηλεκτροκίνηση, Βιωσιμότητα

Βιωσιμότητα στην BMW.

Θέλω να εξερευνήσω το πρόγραμμα Εταιρικών Πωλήσεων BMW για επιχειρήσεις.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

Τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα της BMW Σειράς 3 Sedan:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,0-1,5
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 45-35
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15,9-13,9

Τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα της BMW Σειράς 3 Touring:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,2-1,7
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 49-38
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15,8-14,5

Τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα της BMW Σειράς 5 Sedan:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,3–1,6
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 53–36
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 16,3–13,8

Τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα της BMW Σειράς 5 Touring:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,4-1,8
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 54-42
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 16,7-15,4

BMW X5 xDrive45e:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,0-1,7
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 46-38
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 23,5-21,3

BMW X3 xDrive30e:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,4-2,1
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 54-48
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 17,1-16,4

BMW Σειρά 2 Active Tourer 225xe:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,9
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 42
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13,5

Τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα της BMW Σειράς 7 Sedan:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,5-2,1
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 57-48
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 16,2-15,1

BMW X1 xDrive25e:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,9
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 43
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13,8

BMW X2 xDrive25e:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,1-1,9
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 47-43
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14,2-13,7

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας υπολογίστηκαν σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία μετρήσεων VO (EU) 715/2007 στην έκδοση που ίσχυε κατά τη χρονική στιγμή της έγκρισης τύπου. Τα στοιχεία αφορούν ένα αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό για τη γερμανική αγορά και στο εύρος τιμών λαμβάνεται υπόψη ο προαιρετικός εξοπλισμός, καθώς και οι διαστάσεις των ζαντών και ελαστικών που διατίθενται για το επιλεγμένο μοντέλο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.

Οι τιμές είναι ήδη βασισμένες στο νέο κανονισμό WLTP και μετατρέπονται στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης μεταξύ των αυτοκινήτων. Για αυτά τα αυτοκίνητα, ενδέχεται να διαφέρουν οι αναφερόμενες τιμές εκπομπών CO2 που εφαρμόζονται για τον υπολογισμό φόρων και άλλων τελών αυτοκινήτου που υπολογίζονται βάσει των εκπομπών CO2.

Μάθετε περισσότερα

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • BMW Σειρά 3 Sedan με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,3-1,9
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 30-43
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 16,5-18,6

  BMW Σειρά 3 Touring με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,4-2,1
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 31-48
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 16,2-19,3

  BMW Σειρά 5 Sedan με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,3-2,2
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 30-51
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 16,3-19,2

  BMW Σειρά 5 Touring με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,5-2,2
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 35-50
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 17,0-19,9

  BMW X5 xDrive45e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,2-1,7
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 27-39
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 24,3-27,7

  BMW X3 xDrive30e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,9-2,5
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 44-58
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 18,6-20,3

  BMW Σειρά 2 Active Tourer 225xe:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,5-1,7
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 35-39
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14,5-15,0

  BMW Σειρά 7 Sedan με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,8-2,5
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 41-56
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 17,7-20,1

  BMW X1 xDrive25e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,7-1,9
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 40-44
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15,0-15,4

  BMW X2 xDrive25e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,7-1,8
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 38-42
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14,9-15,2

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας, που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων).

  Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.