Ηλεκτρική κινητικότητα BMW plug-in υβριδικό BMW

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ.

Τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα της BMW.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ. Τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα της BMW.

Συνδυάζοντας κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα, τα αυτοκίνητα BMW με τεχνολογία Plug-in Hybrid εξασφαλίζουν μέγιστη ευελιξία και είναι ιδανικά για τις απαιτήσεις και ανάγκες στην καθημερινότητά σας. Η τεχνογνωσία από την τεχνολογία BMW eDrive, που προέρχεται από τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα του BMW i, εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 70 km με αμιγή ηλεκτροκίνηση (ανάλογα με το μοντέλο) – το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων είναι ιδανικό για διαδρομές εντός πόλης αλλά και για μετακινήσεις προς και από την εργασία. Σε μεγαλύτερες διαδρομές και στους αυτοκινητόδρομους, μπορείτε να απολαμβάνετε την αυτονομία που προσφέρει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Χάρη στην έξυπνη κατανομή της ενέργειας, ένα αυτοκίνητο BMW με τεχνολογία Plug-in Hybrid εναλλάσσει αυτόματα τη λειτουργία μεταξύ των δύο συστημάτων κίνησης, ανάλογα με τις απαιτήσεις, και με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει κορυφαία αποδοτικότητα. Ο συνεχώς αυξανόμενος στόλος των BMW Plug-in Hybrid αυτοκινήτων με 10 διαφορετικά μοντέλα των Σειρών 2, 3, 5, 7 και X προσφέρει μοναδική πολυμορφία που ταιριάζει σε κάθε τρόπο ζωής. Εξερευνήστε μαζί μας τον κόσμο των αυτοκινήτων BMW με τεχνολογία Plug-in Hybrid και βρείτε το μοντέλο που ταιριάζει άψογα στις ανάγκες σας.

Μάθετε περισσότερα
Ηλεκτρική κινητικότητα BMW Τεχνολογίες BMW eDrive υβριδικό αυτοκίνητο plug-in υβριδικό

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ BMW PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ BMW PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ BMW PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ.

 • Τι είναι ένα Plug-in Hybrid αυτοκίνητο;
  Ηλεκτρική κινητικότητα BMW, Plug-in Hybrid αυτοκίνητο, BMW Συχνές Ερωτήσεις

  Ένα Plug-in Hybrid αυτοκίνητο συνδυάζει ηλεκτροκινητήρα, κινητήρα εσωτερικής καύσης και μπαταρία υψηλής τάσης, προσφέροντας τα καλύτερα από δυο κόσμους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Ο συνδυασμός των δύο συστημάτων προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και πρόσθετη δύναμη στην επιτάχυνση.


  Όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του, ένα Plug-in Hybrid αυτοκίνητο μπορεί να φορτιστεί σε πρίζα, σε ένα Wallbox ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Η μέγιστη αποδοτικότητα επιτυγχάνεται με πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι διαθέσιμη μία εγκατάσταση φόρτισης στο σπίτι ή το  χώρο εργασίας.


  Η αυτονομία με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και πλήρως φορτισμένη μπαταρία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 66 χιλιόμετρα, π.χ. στην BMW 530e. Όπως συμβαίνει και σε όλα τα αυτοκίνητα με μπαταρία υψηλής τάσης, οι τεχνολογικές εξελίξεις θα οδηγήσουν σε αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας τα επόμενα χρόνια. Κατά την ανάκτηση ενέργειας, όταν δηλαδή παίρνετε το πόδι σας από το πεντάλ του γκαζιού, η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια και αποθηκεύεται στην μπαταρία, αυξάνοντας την ηλεκτρική αυτονομία κατά αρκετά χιλιόμετρα.
  Με τη στρατηγική "Power of Choice", η BMW προσφέρει στους πελάτες της μια μεγάλη γκάμα Plug-in Hybrid αυτοκινήτων ως συνειδητή επιλογή υπέρ αυτού του άκρως αποδοτικού συστήματος κίνησης.


  Ένα Plug-in Hybrid αυτοκίνητο είναι ιδανικό για οδηγούς που αναζητούν τη μέγιστη δυνατή πολυχρηστικότητα: αφενός διαθέτει ηλεκτροκινητήρα για καθημερινή χρήση, για τις μετακινήσεις από και προς την εργασία με χαμηλό κόστος. Αποτελεί ιδανική επιλογή για τις τακτικά επαναλαμβανόμενες μετακινήσεις μέσων αποστάσεων, στις οποίες υπερτερεί η κάλυψη των χιλιομέτρων με ηλεκτροκίνηση. Αφετέρου προσφέρει μέγιστη ευελιξία και αυτονομία σε μεγάλες αποστάσεις, π.χ. για τις εκδρομές με την οικογένεια.

 • Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει ένα Plug-in Hybrid αυτοκίνητο;

  Μερικά από τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει ο οδηγός ενός Plug-in Hybrid αυτοκινήτου είναι η σχεδόν αθόρυβη εμπειρία οδήγησης με αποκλειστική ηλεκτροκίνηση, καθώς και η πρόσθετη ισχύς επιτάχυνσης που παρέχει ο ηλεκτροκινητήρας.


  Πολλοί κάτοχοι Plug-in Hybrid καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των διαδρομών τους με ηλεκτρική ενέργεια. Διότι οι περισσότερες αποστάσεις που καλύπτονται καθημερινά είναι μικρότερες από 50 χιλιόμετρα. Αυτό οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση σε σχέση με ένα αυτοκίνητο με κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, ανάλογα με το τιμολόγιο χρεώσεων ηλεκτρικής ενέργειας. Φυσικά, σε ένα Plug-in Hybrid αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο να θυσιαστεί η ευχρηστία που προσφέρει ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Εάν η φόρτιση ή η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν επαρκεί, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης τίθεται αυτόματα σε λειτουργία για να καλύψει τις ανάγκες.

 • Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση της μπαταρίας υψηλής τάσης σε ένα Plug-in Hybrid αυτοκίνητο;

  Η θερμοκρασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση και τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Όπως ήδη γνωρίζετε από την μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου, η απόδοση περιορίζεται στις χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να προετοιμάζετε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα – με άλλα λόγια να θερμαίνετε την μπαταρία και το εσωτερικό. Ή αντίστοιχα να τα ψύχετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

  Ετσι εξοικονομείτε ενέργεια για το ταξίδι σας και με μία σωστά προετοιμασμένη μπαταρία, μπορείτε να απολαύσετε τη μέγιστη αποδοτικότητα από το ξεκίνημα της διαδρομής. Οι βελτιωμένες στρατηγικές λειτουργίες στο αυτοκίνητό σας ελαχιστοποιούν σε μεγάλο βαθμό και τις επιδράσεις της θερμοκρασίας. Γνωρίζατε ακόμα ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας δίνει πληροφορίες σχετικά με τη διαθέσιμη αυτονομία; Εκτός από τη θερμοκρασία, άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αυτονομία είναι τα συστήματα όπως ο κλιματισμός, το φορτίο που μεταφέρεται με το αυτοκίνητο και ο τρόπος οδήγησής σας.

 • Πώς θα επωφεληθώ στο μέγιστο από το Plug-in Hybrid αυτοκίνητό μου;

  Σε ένα Plug-in Hybrid αυτοκίνητο, οι γνώριμες λειτουργίες οδήγησης BMW εμπλουτίζονται με τη λειτουργία HYBRID ECO PRO. Αυτή οδηγεί σε βελτίωση της αποδοτικότητας του συστήματος κίνησης και των λειτουργιών άνεσης, φωτισμού και κλιματισμού. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία ενεργής πλοήγησης, την οποία προτείνουμε να χρησιμοποιείτε, ακόμα κι αν γνωρίζετε ήδη τη διαδρομή. Πίσω από την κανονική λειτουργία πλοήγησης κρύβεται ένα χαρακτηριστικό που είναι γνωστό ως προνοητική υβριδική κίνηση που ρυθμίζει με έξυπνο τρόπο τη χρήση της διαθέσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, ανάλογα με τη διαδρομή σας.

  Ανάλογα με τις συνθήκες, προβάλλει στο Head-Up Display ή στον πίνακα οργάνων συμβουλές για έναν αποδοτικό τρόπο οδήγησης – για παράδειγμα, μπορεί να σας συμβουλέψει να πάρετε το πόδι σας από το πεντάλ γκαζιού όταν πλησιάζετε σε μία περιοχή με όριο ταχύτητας. Μία άλλη χρήσιμη λειτουργία είναι η ανάλυση του τρόπου οδήγησης, η οποία αξιολογεί την αποδοτικότητα του τρόπου οδήγησης και σας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ακόμα πιο αποδοτική οδήγηση. Επιπλέον, κατά την ανάκτηση ενέργειας, όταν δηλαδή παίρνετε το πόδι σας από το πεντάλ του γκαζιού, η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια και αποθηκεύεται στην μπαταρία, αυξάνοντας την αυτονομία κατά αρκετά χιλιόμετρα.

 • Τι θα πρέπει να προσέξω εάν το Plug-in Hybrid αυτοκίνητό μου μείνει ακινητοποιημένο ή σταθμευμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

  Εάν αφήσετε το αυτοκίνητό σας σταθμευμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, π.χ. κατά τη διάρκεια των διακοπών, προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα επίπεδο φόρτισης μεταξύ 30% και 50%. Επιπλέον, το αυτοκίνητο δεν πρέπει να παραμένει συνδεδεμένο σε σταθμό φόρτισης όταν είναι ακινητοποιημένο για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

 • Τι πρέπει να προσέξω κατά τη φόρτιση του Plug-in Hybrid αυτοκινήτου μου;

  Όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του, ένα Plug-in Hybrid αυτοκίνητο μπορεί να φορτιστεί σε πρίζα, σε ένα Wallbox ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Η μέγιστη αποδοτικότητα ενός Plug-in Hybrid επιτυγχάνεται με πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι διαθέσιμη μία εγκατάσταση φόρτισης στο σπίτι ή το χώρο εργασίας. Φορτίστε το Plug-in Hybrid αυτοκίνητό σας όσο πιο συχνά γίνεται για να μπορείτε πάντοτε να επωφελείστε από τον πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα.

100% ΔΙΚΤΥΩΣΗ. 100% ΑΝΕΣΗ. 100% CONNECTED CHARGING.

Όλες οι πληροφορίες με μια ματιά.

Πόσο μακριά μπορώ να ταξιδέψω με το τρέχον επίπεδο φόρτισης; Πού βρίσκεται ένας σταθμός φόρτισης στη διαδρομή μου; Οι ψηφιακές υπηρεσίες Connected Charging και το BMW Intelligent Personal Assistant δεν αφήνουν αναπάντητες αυτές τις ερωτήσεις. Σχεδιασμένα να εξασφαλίζουν την εύκολη και πρωτοποριακή οδήγηση και φόρτιση της BMW σας, παρέχουν όλες τις πληροφορίες και απαντήσεις που χρειάζεστε.

Ηλεκτρική κινητικότητα BMW BMW Charging
Ηλεκτρική κινητικότητα BMW BMW eDrive Zones & BMW Points

BMW eDrive Zones.

Όλο και περισσότερες πόλεις σε όλο τον κόσμο δημιουργούν περιοχές στις οποίες είτε απαγορεύεται τελείως η κυκλοφορία οχημάτων είτε επιτρέπεται σε περιορισμένο βαθμό. Για παράδειγμα, στις γερμανικές πόλεις θα συναντήσετε τις επονομαζόμενες περιβαλλοντικές ζώνες, οι οποίες περιορίζουν το φορτίο από τα καυσαέρια και τις εκπομπές СО₂, περιορίζοντας τους όγκους εκπεμπόμενων ρύπων. Για να προωθήσουμε και να διασφαλίσουμε τις μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε αυτές τις περιβαλλοντικές ζώνες στον μέγιστο δυνατό βαθμό, εξελίξαμε το BMW eDrive Zones. Το BMW Plug-in Hybrid θα αναγνωρίζει αυτόματα την είσοδο σε μία περιβαλλοντική ζώνη και θα μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης, χωρίς εκπομπές ρύπων.
Ανακαλύψτε το BMW eDrive zones
Ηλεκτρική κινητικότητα BMW Εφαρμογή BMW Connected

Προγραμματίστε το ταξίδι σας από το σπίτι.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να σκέφτεστε είναι ο προορισμός σας. Το Connected Charging και η εφαρμογή BMW Connected αναλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone για να ελέγξετε την κατάσταση του plug-in υβριδικού σας προτού ξεκινήσετε το ταξίδι σας: δείτε το επίπεδο φόρτισης και τη διαθέσιμη αυτονομία, ενεργοποιήστε διάφορες λειτουργίες όπως ο αερισμός ή αναλύστε το ιστορικό φορτίσεων.
Ηλεκτρική κινητικότητα BMW BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

"Hey, BMW. Who are you?" Δεν θα ήταν εκπληκτικό, η BMW σας να είναι και ο προσωπικός σας βοηθός; Επικοινωνήστε με το αυτοκίνητό σας, χρησιμοποιώντας το BMW Intelligent Personal Assistant. Σας γνωρίζει, βελτιώνεται καθημερινά και σας βοηθά σε κάθε περίπτωση. "Hey BMW, how can I increase my range?" – το BMW Intelligent Personal Assistant δίνει απαντήσεις σε αυτήν και πολλές άλλες ερωτήσεις γύρω από το BMW Plug-in Hybrid αυτοκίνητό σας.
Ανακαλύψτε το BMW Intelligent Personal Assistant
BMW Ηλεκτροκίνηση

Bιωσιμότητα στο BMW Group.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές СО₂.

 • BMW Σειρά 3 Sedan με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.0–1.5
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 45–35
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15.9–13.9

  BMW Σειρά 3 Touring με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.0
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.2–1.7
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 49–38
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15.8–14.5

  BMW Σειρά 5 Sedan με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.2–1.6
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 50–36
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15.6–13.8

  BMW Σειρά 5 Touring με τεχνολογία Plug-in Hybrid(1)*:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.1–1.9
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 47–43
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15.6–13.8

  BMW X5 xDrive45e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.0–1.7
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 46–38
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 23.5–21.3

  BMW X3 xDrive30e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.4–2.1
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 54–48
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 17.1–16.4

  BMW Σειρά 2 Active Tourer 225xe:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1.9
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 42
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13.5

  BMW Σειρά 7 Sedan με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.5–2.1
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 57–48
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 16.2–15.1

  BMW X1 xDrive25e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1.9
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 43
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13.8

  BMW X2 xDrive25e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.1–1.9
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 47–43
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14.2–13.7

  Οι τιμές των αυτοκινήτων που επισημαίνονται με την ένδειξη (1) είναι προσωρινές.

  * Η BMW 530e Touring αναμένεται να διατεθεί στην αγορά από τον 11/20.

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας υπολογίστηκαν σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία μετρήσεων VO (EC) 715/2007 στην έκδοση που ίσχυε κατά τη χρονική στιγμή της έγκρισης τύπου. Τα στοιχεία αφορούν ένα αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό για τη Γερμανία και στο εύρος τιμών λαμβάνεται υπόψη ο προαιρετικός εξοπλισμός, καθώς και οι διαστάσεις των διάφορων τύπων ζαντών και ελαστικών που διατίθενται για το επιλεγμένο μοντέλο.

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.

  Οι τιμές είναι ήδη βασισμένες στο νέο κανονισμό WLTP και μετατρέπονται στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης μεταξύ των αυτοκινήτων. Για αυτά τα αυτοκίνητα, ενδέχεται να διαφέρουν οι αναφερόμενες τιμές εκπομπών CO2 που εφαρμόζονται για τον υπολογισμό φόρων και άλλων τελών αυτοκινήτου που υπολογίζονται βάσει των εκπομπών CO2.