Ηλεκτρική κινητικότητα BMW ηλεκτρικό αυτοκίνητο BMW

100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ. 100% ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. 100% BMW.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της BMW.

100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ. 100% ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. 100% BMW.Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της BMW.

Γνωρίζατε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο μία αμιγώς ηλεκτρική BMW 1602e κινούνταν μπροστά από τους αθλητές στα αγωνίσματα αντοχής για να τους μαγνητοσκοπεί και να τους τροφοδοτεί με νερό; Αθόρυβη και χωρίς εκπομπές ρύπων, ήταν ο ιδανικός συνοδός που δεν εμπόδιζε τους διαγωνιζόμενους στην επιδίωξή τους για κορυφαίες επιδόσεις. Σήμερα, σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, έχουμε τελειοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, αλλά και την τεχνογνωσία μας στο πεδίο της ηλεκτρικής κινητικότητας, εξελίσσοντας αδιάκοπα την τεχνολογία BMW eDrive και του BMW i. Με τα αμιγώς ηλεκτρικά μας μοντέλα BMW iX3, BMW i3 και BMW i3s, θα ζήσετε μία πρωτόγνωρη εμπειρία απόλυτης οδηγικής απόλαυσης. Διότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση της σχεδόν αθόρυβης κίνησης μέσα στην πόλη και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, την άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα και την μοναδική επιτάχυνση από στάση. Όλα αυτά χωρίς καυσαέρια και χωρίς εκπομπές ρύπων. Εξερευνήστε μαζί μας τον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BMW.

Μάθετε περισσότερα
Τεχνολογίες BMW eDrive, ηλεκτρικό αυτοκίνητο

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ BMW.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ BMW.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

 • Τι είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
  Ηλεκτρική κινητικότητα BMW ηλεκτρικό αυτοκίνητο BMW Συχνές Ερωτήσεις

  Ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο (BEV, Battery Electric Vehicle) κινείται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Επομένως δεν διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης που κινεί το αυτοκίνητο. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία. Η χωρητικότητα της μπαταρίας καθορίζει την αυτονομία, δηλαδή την απόσταση που μπορεί να καλυφθεί με μία φόρτιση μπαταρίας.
  Πολλοί οδηγοί ανησυχούν για την αυτονομία – στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι ανησυχίες είναι αβάσιμες. Σήμερα, τα περισσότερα BEV έχουν αυτονομία πάνω από 250 χιλιόμετρα. Σε κάθε περίπτωση, το 90% των οδηγών στη Γερμανία καλύπτουν λιγότερα από 100 χιλιόμετρα ημερησίως.
  Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ιδανικά για χρήστες που έχουν τη δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας τους. Παράλληλα, οι υποδομές δημόσιας φόρτισης επεκτείνονται με εντατικούς ρυθμούς. Νέοι σταθμοί φόρτισης εμφανίζονται συνεχώς σε αστικές περιοχές και κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων. Στο μέλλον, τα μακρινά ταξίδια θα γίνονται όλο και πιο εύκολα.

 • Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

  Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρει έναν πρωτόγνωρο και γεμάτο συναισθήματα οδηγικό ενθουσιασμό. Χάρη στη ροπή που είναι διαθέσιμη από στάση, θα ζήσετε τη συναρπαστική ηλεκτρική δυναμική και την άμεση επιτάχυνση. Παράλληλα, ο σχεδόν αθόρυβος ηλεκτροκινητήρας προσφέρει μία νέα εμπειρία ξεκούραστης οδήγησης.
  Ένα BEV αυτοκίνητο δεν εκπέμπει ρύπους όταν κινείται και προστατεύει έτσι το περιβάλλον.
  Ένα ακόμα πλεονέκτημα των BEV είναι ότι κατατάσσονται στην υψηλότερη κατηγορία επιδοτήσεων και φορολογικών κινήτρων.

 • Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση της μπαταρίας υψηλής τάσης στο ηλεκτρικό μου αυτοκίνητο;

  Η θερμοκρασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση και τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Όπως ήδη γνωρίζετε από την μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου, η απόδοση περιορίζεται στις χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. Στο αυτοκίνητό σας ωστόσο, η επίδραση της θερμοκρασίας ελαχιστοποιείται με την εφαρμογή βελτιστοποιημένων στρατηγικών λειτουργίας. Γνωρίζατε ακόμα ότι η χωρητικότητα του συστήματος αποθήκευσης δίνει πληροφορίες σχετικά με την αυτονομία; Εκτός από τη θερμοκρασία, άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αυτονομία είναι οι καταναλωτές ενέργειας όπως ο κλιματισμός, το φορτίο που μεταφέρεται με το αυτοκίνητο και ο τρόπος οδήγησής σας.

 • Πώς επηρεάζει ο τρόπος οδήγησης την αυτονομία του ηλεκτρικού μου αυτοκινήτου;

  Όπως και στην περίπτωση των αυτοκινήτων με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο τρόπος οδήγησης επηρεάζει και την αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο γενικός κανόνας που ισχύει είναι ότι ο προνοητικός, ήρεμος και συγκρατημένος τρόπος οδήγησης αυξάνει την αυτονομία. Εάν, για παράδειγμα, μειώσετε την ταχύτητά σας στον αυτοκινητόδρομο, μπορείτε να αυξήσετε την αυτονομία σας. Κατά την ανάκτηση ενέργειας, όταν δηλαδή παίρνετε το πόδι σας από το πεντάλ του γκαζιού, η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια και αποθηκεύεται στην μπαταρία, αυξάνοντας την αυτονομία κατά αρκετά χιλιόμετρα.

 • Τι θα πρέπει να προσέξω εάν το ηλεκτρικό μου αυτοκίνητο μείνει ακινητοποιημένο ή σταθμευμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

  Εάν αφήσετε το αυτοκίνητό σας σταθμευμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, π.χ. κατά τη διάρκεια των διακοπών, προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα επίπεδο φόρτισης μεταξύ 30% και 50% και αφήστε το αυτοκίνητό σας σε ένα δροσερό ή σκιερό μέρος το καλοκαίρι ή σε ένα γκαράζ τον χειμώνα. Επιπλέον, το αυτοκίνητο δεν πρέπει να παραμένει συνδεδεμένο για φόρτιση όταν είναι ακινητοποιημένο για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

Ηλεκτρική κινητικότητα BMW ηλεκτρικό αυτοκίνητο BMW iX3

THE iX3: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ SPORTS ACTIVITY VEHICLE ΤΗΣ BMW.

Η BMW iX3 σηματοδοτεί μια νέα εποχή ηλεκτρικής οδηγικής απόλαυσης. Εξερευνήστε το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό BMW SAV που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από δύο κόσμους: τη δυναμική οδήγησης και την κορυφαία ποιότητα της BMW X3 με τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα της τεχνολογίας BMW eDrive πέμπτης γενιάς.

100% ΔΙΚΤΥΩΣΗ. 100% ΑΝΕΣΗ. 100% CONNECTED CHARGING.

Όλες οι πληροφορίες με μια ματιά.

Πόσο μακριά μπορώ να ταξιδέψω με το τρέχον επίπεδο φόρτισης; Πού βρίσκεται ένας σταθμός φόρτισης στη διαδρομή μου; Οι ψηφιακές υπηρεσίες Connected Charging και το BMW Intelligent Personal Assistant δεν αφήνουν αναπάντητες αυτές τις ερωτήσεις. Σχεδιασμένα να εξασφαλίζουν την εύκολη και πρωτοποριακή οδήγηση και φόρτιση της BMW σας.

Ηλεκτρική κινητικότητα BMW BMW Charging
Ηλεκτρική κινητικότητα BMW BMW Connected Charging

Connected Charging.

Όχι άλλο άγχος για την αυτονομία: Με τις υπηρεσίες του Connected Charging μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική αυτονομία του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου BMW με αποδοτικό τρόπο. Σε αυτό σας υποστηρίζει η κυκλική ένδειξη που εμφανίζεται με διάφανο τρόπο στην προβολή χάρτη. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναζήτησης σημείων ενδιαφέροντος, το σύστημα θα σας καθοδηγήσει προς τους πλησιέστερους δημόσιους σταθμούς φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής σας και θα σας ενημερώσει έγκαιρα για τη διαθεσιμότητά τους και το ρεύμα φόρτισης που παρέχουν. Στα μεγαλύτερα ταξίδια, το σύστημα σάς προτείνει χώρους στάθμευσης με εγκαταστάσεις φόρτισης για να κάνετε ένα διάλειμμα. Για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο φόρτισης, θα προβληθούν κοντινά σημεία ενδιαφέροντος όπως καφετέριες και εστιατόρια.
Ανακαλύψτε το ConnectedDrive
Ηλεκτρική κινητικότητα BMW Εφαρμογή BMW Connected

Προγραμματίστε το ταξίδι σας από το σπίτι.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να σκέφτεστε είναι ο προορισμός σας. Το Connected Charging και η εφαρμογή BMW Connected αναλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone για να ελέγξετε την κατάσταση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου προτού ξεκινήσετε το ταξίδι σας: δείτε το επίπεδο φόρτισης και τη διαθέσιμη αυτονομία, ενεργοποιήστε διάφορες λειτουργίες όπως ο αερισμός ή αναλύστε το ιστορικό φορτίσεων.
Σε ταξίδι με την BMW iX3
BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

"Hey, BMW. Who are you?" Δεν θα ήταν εκπληκτικό, η BMW σας να είναι και ο προσωπικός σας βοηθός; Επικοινωνήστε με το αυτοκίνητό σας, χρησιμοποιώντας το BMW Intelligent Personal Assistant. Σας γνωρίζει, βελτιώνεται καθημερινά και σας βοηθά σε κάθε περίπτωση. Μπορείτε να ορίσετε τη δική σας λέξη ενεργοποίησης. Μπορεί να σας εξηγήσει τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητό σας και σας βοηθά να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την BMW σας. "Hey BMW, how can I increase my range?" – το BMW Intelligent Personal Assistant δίνει απαντήσεις σε αυτήν και πολλές άλλες ερωτήσεις γύρω από το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο BMW.
BMW Ηλεκτροκίνηση

Bιωσιμότητα στο BMW Group.

BMW VISION iNEXT.

BMW Vision iNEXT μπροστά από δάσος, μπροστινή λήψη τριών τετάρτων

BMW VISION iNEXT.

Η εξατομικευμένη κινητικότητα περνά σε μια νέα εποχή. Ζητήματα όπως η αυτόνομη οδήγηση, η ηλεκτρική τροφοδότηση και η συνδεσιμότητα οδηγούν σε νέες εξερευνήσεις. Το BMW Vision iNEXT αποτελεί μια ισχυρή και θετική δήλωση για το μέλλον που έρχεται. Κινείται αμιγώς ηλεκτρικά με υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης και προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα. Ταξιδεύοντας με το BMW Vision iNEXT, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αν θα οδηγεί ο ίδιος στη λειτουργία "Boost" ή αν θα αφήσει το αυτοκίνητο να κινηθεί αυτόνομα, στη λειτουργία "Ease". Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, η λειτουργία "Boost" είναι άκρως δυναμική, σχεδόν αθόρυβη και χωρίς εκπομπές ρύπων. Το εσωτερικό διαθέτει μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση. Το BMW Vision iNEXT γίνεται χώρος χαλάρωσης, αλληλεπίδρασης, ψυχαγωγίας ή συγκέντρωσης. Με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητο επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει πώς θα αξιοποιήσει το χρόνο του κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Από το 2021, το μοντέλο παραγωγής θα εμφανιστεί στους δρόμους ως η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα.

Η BMW CONCEPT i4

BMW Concept i4, μπροστινή όψη τριών τετάρτων

Η BMW CONCEPT i4

Είστε έτοιμοι για μία νέα διάσταση οδηγικής απόλαυσης που ηλεκτρίζει; Η BMW Concept i4 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο BMW Gran Coupé και αποτελεί απόδειξη για την καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης στην BMW. Εξοπλισμένο με την τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς, Η BMW Concept i4 σημειώνει εντυπωσιακές επιδόσεις. Ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να αναμένουν μια συγκλονιστική οδηγική εμπειρία που δεν μπορεί να εκφραστεί μόνο με αριθμητικές τιμές. Η σχεδόν αθόρυβη ανάπτυξη της ισχύος είναι μια εμπειρία που πρέπει να βιώσει κανείς. Με την εξαιρετική αυτονομία που φτάνει έως και τα 600 χιλιόμετρα, το πρωτοποριακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο BMW δημιουργεί νέα πρότυπα στην ευχρηστία και την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.
Ανακαλύψτε τη δυναμική, κομψή σχεδίαση και τη σύγχρονη αισθητική της νέας BMW Concept i4 και σχηματίστε μια πρώτη εικόνα για την BMW i4 – το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο premium μοντέλο παραγωγής BMW της μεσαίας κατηγορίας το οποίο θα περάσει στην παραγωγή το 2021.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές СО₂

BMW iX3(1):
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 17,8-17,5


BMW i3:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13,1


BMW i3s:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14,6-14,0


Οι τιμές των αυτοκινήτων που επισημαίνονται με την ένδειξη (1) είναι προσωρινές.


Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας υπολογίστηκαν σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία μετρήσεων VO (EU) 715/2007 στην έκδοση που ίσχυε κατά τη χρονική στιγμή της έγκρισης τύπου. Τα στοιχεία αφορούν ένα αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό για τη γερμανική αγορά και στο εύρος τιμών λαμβάνεται υπόψη ο προαιρετικός εξοπλισμός, καθώς και οι διαστάσεις των ζαντών και ελαστικών που διατίθενται για το επιλεγμένο μοντέλο.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.

 

Οι τιμές είναι ήδη βασισμένες στο νέο κανονισμό WLTP και μετατρέπονται στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης μεταξύ των αυτοκινήτων. Για αυτά τα αυτοκίνητα, ενδέχεται να διαφέρουν οι αναφερόμενες τιμές εκπομπών CO2 που εφαρμόζονται για τον υπολογισμό φόρων και άλλων τελών αυτοκινήτου που υπολογίζονται βάσει των εκπομπών CO2.

Μάθετε περισσότερα

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές СО₂.

 • BMW iX3(1):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 17.8–17.5

  BMW i3:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km: 13.1

  BMW i3s:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km: 14.6–14.0

  Οι τιμές των αυτοκινήτων που επισημαίνονται με την ένδειξη (1) είναι προσωρινές.

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας υπολογίστηκαν σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία μετρήσεων VO (EC) 715/2007 στην έκδοση που ίσχυε κατά τη χρονική στιγμή της έγκρισης τύπου. Τα στοιχεία αφορούν ένα αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό για τη Γερμανία και στο εύρος τιμών λαμβάνεται υπόψη ο προαιρετικός εξοπλισμός, καθώς και οι διαστάσεις των διάφορων τύπων ζαντών και ελαστικών που διατίθενται για το επιλεγμένο μοντέλο.

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.

  Οι τιμές είναι ήδη βασισμένες στο νέο κανονισμό WLTP και μετατρέπονται στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης μεταξύ των αυτοκινήτων. Για αυτά τα αυτοκίνητα, ενδέχεται να διαφέρουν οι αναφερόμενες τιμές εκπομπών CO2 που εφαρμόζονται για τον υπολογισμό φόρων και άλλων τελών αυτοκινήτου που υπολογίζονται βάσει των εκπομπών CO2.