Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ M PERFORMANCE. ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Εκλεπτυσμένη σχεδίαση, τελειοποιημένος κινητήρας, μεγιστοποιημένη δυναμική οδήγησης.

BMW M Performance
BMW M Performance

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ M PERFORMANCE. ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Εκλεπτυσμένη σχεδίαση, τελειοποιημένος κινητήρας, μεγιστοποιημένη δυναμική οδήγησης.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ M PERFORMANCE. ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.Εκλεπτυσμένη σχεδίαση, τελειοποιημένος κινητήρας, μεγιστοποιημένη δυναμική οδήγησης.

Εξελιγμένα από την BMW M GmbH, τα μοντέλα M Performance συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία της αντίστοιχης σειράς BMW με τα δυναμικά γονίδια της BMW M, δημιουργώντας, έτσι, μια κατηγορία από μόνα τους.

Στοιχεία για την πεντάθυρη BMW M140i
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 7,8 έως 7,1 l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 179 έως 163 g/km
 

Στοιχεία για την τρίθυρη BMW M140i
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 7,8 έως 7,1 l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 179 έως 163 g/km
 

Στοιχεία για την BMW M760Li xDrive
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 12,6* l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 299* g/km
 

* Αυτές οι τιμές είναι προσωρινές και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Το M Performance είναι η τέλεια σύνθεση αυθεντικού αθλητικού χαρακτήρα, απόλυτων επιδόσεων και μοναδικής άνεσης. Το αποτέλεσμα είναι μια αδιαμφισβήτητη σπορ οδηγική εμπειρία με τα γεμάτα αδρεναλίνη μοντέλα M Performance, εμπνευσμένα από την BMW M. Ζήστε τη συναρπαστική εμπειρία M Performance στην ταινία. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τη γοητεία του.

Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ M PERFORMANCE.

Και από οπτικής και από τεχνικής πλευράς, γνωρίζουν πολύ καλά το ρόλο τους ως αυτοκίνητα κατάλληλα για καθημερινή χρήση που με την πρώτη ευκαιρία θα χαρίσουν «υψηλή αδρεναλίνη», γεφυρώνοντας, έτσι, το χάσμα μεταξύ των κορυφαίων μοντέλων της σειράς και των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων από την BMW M GmbH.

ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΣΠΟΡ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ. ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

Σχεδιαστικές λεπτομέρειες στο μπροστινό μέρος.

Οι μοναδικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες στοιχεία των αυτοκινήτων M Performance περιλαμβάνουν στοιχεία του μπροστινού προφυλακτήρα σε χαρακτηριστικό χρώμα.

Μάσκα "νεφρών" σε χαρακτηριστικό χρώμα.

Επιλεγμένα στοιχεία της μάσκας "νεφρών" είναι βαμμένα σε χαρακτηριστικό χρώμα που τραβά επάνω του την προσοχή. Στην BMW M760Li xDrive αυτό το χρώμα χρησιμοποιείται για να τονιστεί η μάσκα "νεφρών", στην BMW M550i xDrive χρησιμοποιείται στο κομψό πλαίσιο ενώ στην BMW X4 M40i τονίζει τις γρίλιες της μάσκας "νεφρών".

Αποκλειστικές ζάντες ελαφρού κράματος.

Επιλεγμένα μοντέλα M Performance διαθέτουν αποκλειστικές ζάντες σε χαρακτηριστικό χρώμα. Με τις εντυπωσιακές τους διαστάσεις, οι ειδικά σχεδιασμένες ζάντες M Performance είναι οι μεγαλύτερες στην γκάμα των μοντέλων.

Λογότυπο M στο πλαϊνό τμήμα.

Το λογότυπο M σε σκούρο χρώμιο ή γκρι Cerium, ανάλογα με την περίπτωση, αποτελεί ένα κομψό τρόπο για να τονιστεί ότι πρόκειται για ένα μοντέλο M Performance.

Καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών σε χαρακτηριστικό χρώμα.

Τα καμπυλωτά καλύμματα καθρεφτών διαθέτουν φινίρισμα σε γκρι Ferric ή γκρι Cerium, ανάλογα με το μοντέλο. Χάρη στην αεροδυναμική τους σχεδίαση, παρουσιάζουν σχεδόν μηδενική αντίσταση στη ροή του αέρα.

Απολήξεις εξάτμισης και στις δύο πλευρές.

Τα μοντέλα M Performance αναγνωρίζονται με την πρώτη ματιά από τις απολήξεις εξάτμισης και στις δύο πλευρές, ο σχεδιασμός των οποίων διαφέρει σε κάθε μοντέλο. Το αποτέλεσμα είναι ένα επιβλητικό πίσω μέρος.

Αναγραφή ονομασίας μοντέλου στο πίσω μέρος.

Η ιδιαίτερη επιγραφή ονομασίας σε χαρακτηριστικό χρώμα τονισμού με το ενσωματωμένο "Μ" στο πίσω μέρος, υπογραμμίζει τη στενή σχέση που συνδέει τα μοντέλα M Performance με τα μοντέλα BMW M.

Καλύμματα μαρσπιέ με αναγραφή ονομασίας μοντέλου.

Στα μοντέλα M Performance, ο οδηγός και ο συνοδηγός καλωσορίζονται από τα καλύμματα μαρσπιέ στις πόρτες που φέρουν αναγραφή της ονομασίας μοντέλου. Ωστόσο, στο μοντέλο BMW M760Li xDrive, ο «χαιρετισμός» αυτός πραγματοποιείται με έναν ιδιαίτερα στιλάτο τρόπο: η αποκλειστική επιγραφή «V12» αντικαθιστά την αναγραφή ονομασίας μοντέλου.

Αναγραφή ονομασίας μοντέλου στο κόκπιτ.

Ο πίνακας οργάνων με την αναγραφή της ονομασίας μοντέλου σάς δίνει μια πρόγευση για την οδηγική απόλαυση που σας περιμένει. Στην BMW M760Li xDrive που παρουσιάζεται στην εικόνα, μια αποκλειστική οθόνη ταχύμετρου με ενδείξεις που φτάνουν μέχρι την τιμή 330 km/h συμπληρώνει αυτό το χαρακτηριστικό M Performance.

ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ M PERFORMANCE.

Οι οκτώ κύλινδροι και η εντυπωσιακή επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,0 δευτερόλεπτα καθιστούν την BMW M550i xDrive έναν εξαίρετο αθλητή*. Η BMW X5 M50d και η BMW X6 M50d επιταχύνουν δυναμικά χάρη στην υπερτροφοδότηση τριών σταδίων.

* Αυτές οι τιμές είναι προσωρινές και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Στοιχεία για την BMW X5 M50d
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 6,6 l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 173 g/km

Στοιχεία για την BMW X6 M50d
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 6,6 l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 174 g/km

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ M PERFORMANCE.

Μοναδική δυναμική οδήγησης και εξαιρετική καταλληλότητα για καθημερινή χρήση – τα μοντέλα M Performance συνδυάζουν στοιχεία που ίσως να ακούγονται αντιφατικά μεταξύ τους, για να δημιουργήσουν μια οδηγική εμπειρία χωρίς συμβιβασμούς. Η εκτενής τεχνογνωσία και η δύναμη της πρωτοπορίας της BMW M GmbH διοχετεύονται απευθείας στη διαδικασία εξέλιξης με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή δυναμική οδήγησης. Για να ταιριάζουν στο χαρακτήρα του εκάστοτε αυτοκινήτου, τα χαρακτηριστικά δυναμικής οδήγησης των μοντέλων M Performance έχουν σχεδιαστεί ένα προς ένα με γνώμονα τη σπορ οδηγική συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα μπορεί να μετρηθεί σε… χαμόγελα ανά στροφή.

 • Μεγαλύτερη πρόσφυση: BMW xDrive

  Προκειμένου να επιτύχει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις για τη χαρακτηριστική δυναμική οδήγησης των μοντέλων M Performance, το σύστημα έχει σχεδιαστεί με μεγάλη έμφαση στους πίσω τροχούς.

 • Σπορ ρύθμιση: το πλαίσιο

  Για να «μεταφραστούν» οι εξαιρετικές επιδόσεις του κινητήρα σε εντυπωσιακή και επιβλητική δυναμική οδήγησης, τα μοντέλα M Performance έχουν ειδικές ρυθμίσεις για την ανάρτηση. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ξεχωριστές διαμορφώσεις των συστημάτων ελατηρίων και αμορτισέρ, καθώς και τα συγκεκριμένα ελαστο-κινηματικά χαρακτηριστικά για τον μπροστινό άξονα. Στις BMW X5 M50d και BMW X6 M50d, η Προσαρμοζόμενη ανάρτηση με Δυναμικό Έλεγχο Απόσβεσης εγγυάται υψηλής ακρίβειας έλεγχο χειρισμού. Η BMW M760Li xDrive διαθέτει ένα σύστημα ανάρτησης, το Executive Drive Pro, το οποίο είναι ρυθμισμένο ειδικά για να ταιριάζει στον δυναμικότερο χαρακτήρα της. Ο ηλεκτρομηχανικός περιορισμός των εγκάρσιων κλίσεων, που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, προσδίδει στο πολυτελές sedan ιδιαίτερα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά.

 • Ελιγμοί με ακρίβεια: το σύστημα διεύθυνσης

  Η αίσθηση κατευθυντικότητας σε ένα μοντέλο M Performance είναι μοναδική. Η ακρίβεια σε κάθε ελιγμό και η αίσθηση ασφάλειας στις κλειστές στροφές «ανοίγουν την όρεξη» για ακόμα πιο σπορ εμπειρίες. Η υποβοήθηση και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του συστήματος διεύθυνσης έχουν τροποποιηθεί ξεχωριστά για όλα τα μοντέλα. Στην BMW M760Li xDrive, το Ενεργό Σύστημα Διεύθυνσης με Τετραδιεύθυνση, που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, «μπαίνει στο παιχνίδι» επιπρόσθετα, για να αυξήσει την ευελιξία και την ασφάλεια κατά την οδήγηση. Αντίθετα, η BMW X4 M40i είναι ένα από τα αυτοκίνητα M Performance με ειδικά ρυθμισμένο μεταβλητό σπορ σύστημα διεύθυνσης, το οποίο ενισχύει ακόμα περισσότερο την κατευθυντική ακρίβεια.

 • Απόλυτες επιδόσεις: ελαστικά και φρένα

  Ορισμένα μοντέλα M Performance όπως η BMW M240i ή η BMW M550i xDrive, περιλαμβάνουν τα Σπορ φρένα M στον βασικό τους εξοπλισμό.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ BMW M PERFORMANCE.

Παρόλο που οι ειδικοί της BMW M GmbH έχουν αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχεδιαστικό concept για τα μοντέλα M Performance, τα Εξαρτήματα BMW M Performance διατίθενται ξεχωριστά για έναν μεγάλο αριθμό μοντέλων BMW και BMW M στις ακόλουθες κατηγορίες: αεροδυναμική, συγκρότημα κίνησης-μετάδοσης, εσωτερικό και πλαίσιο. Από τον ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήχο του κινητήρα μέχρι το κιτ ισχύος που αυξάνει τις επιδόσεις, με κάθε αξεσουάρ που επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε κάνετε μια ξεκάθαρη δήλωση όσον αφορά τη σπορ οδηγική απόλαυση.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών. Τα στοιχειά για την κατανάλωση καυσίμου έχουν υπολογιστεί σύμφωνα με τον κύκλο οδήγησης ECE.

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκίνητων μπορείτε να δείτε στον «Κανονισμό για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων», που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλα τα σημεία πώλησης.