BORN ELECTRIC.

BMW i.

BORN ELECTRIC.BMW i.

Το BMW i αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας. Αντιπροσωπεύει το όραμα των ηλεκτρικών αυτοκίνητων και των υπηρεσιών κινητικότητας, την εμπνευσμένη σχεδίαση και τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας premium που καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη βιωσιμότητα. Και συναρπάζει με πρωτοποριακά αυτοκίνητα: το αμιγώς ηλεκτροκίνητο BMW i3, ένα αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα και το BMW i8, ως το πιο προοδευτικό σπορ αυτοκίνητο.

Read more
BMW i

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

BMW i.

Ο κόσμος μας αλλάζει ραγδαία: οι πόλεις αναπτύσσονται και αποκτούν τη μορφή "υπερπόλεων" ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται συχνότατα από το ένα μέρος στο άλλο. Συγχρόνως, αυξάνεται η επιθυμία για αυθεντικές αξίες και έναν βιώσιμο τρόπο ζωής. Στο BMW i, προσανατολιζόμαστε συστηματικά και με συνέπεια σε αυτές τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις.
Read more

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Στο BMW i έχουμε θέσει υπό αμφισβήτηση όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την κινητικότητα και αναθεωρήσαμε πλήρως τη συνολική "ιδέα του αυτοκινήτου". Με νέα εργοστάσια κατασκευής και παραγωγικές διαδικασίες. Με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Με μια σχεδίαση με όραμα. Το αποτέλεσμα είναι το BMW i3 και το BMW i8 – μια ιδέα σύγχρονης κινητικότητας που προσαρμόζεται στις προσωπικές απαιτήσεις σας.
Read more

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

Ηλεκτρικό και ηλεκτρισμένο – το BMW i3 είναι ένα εξελιγμένο αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας που δείχνει το μέλλον. Επαναπροσδιορίζει την κινητικότητα: έχει όραμα, είναι πρωτοποριακό και βιώσιμο. Το BMW i3 είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό αυτοκίνητο. Αποτελεί στάση ζωής.
Read more

ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ.

Ως plug-in υβριδικό, το BMW i8 συνδυάζει τις επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου με την κατανάλωση καυσίμου ενός αυτοκινήτου πόλης. Ο σχεδιασμός, οι αεροδυναμικές επιδόσεις και οι στιλιστικές λεπτομέρειες αποδεικνύουν περίτρανα ότι η βιωσιμότητα δεν απαιτεί θυσίες.
Read more

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ LIFE DRIVE.

Το BMW LifeDrive είναι η πρώτη αρχιτεκτονική αυτοκινήτου που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την ηλεκτρική κινητικότητα. Όλα τα εξαρτήματα του πλαισίου και του συστήματος μετάδοσης, καθώς και η μπαταρία, είναι τοποθετημένα στη μονάδα Drive. Αντίστοιχα, η μονάδα Life είναι πλήρως διαθέσιμη ως χώρος φιλοξενίας των επιβατών. Για πρώτη φορά σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής, ο θάλαμος επιβατών κατασκευάζεται από ανθρακονήματα υψηλής αντοχής. Τα ανθρακονήματα είναι δέκα φορές πιο λεπτά από την ανθρώπινη τρίχα. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και έχουν το μισό βάρος από τον χάλυβα. Αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ασφάλεια, χαμηλότερο βάρος και μεγαλύτερη ευελιξία στον δρόμο.
Read more

THE BORN ELECTRIC.

Το BMW i προκαλεί συγκινήσεις από το 2013. Πρωτοπόροι σε όλον τον κόσμο οδηγούν, ζουν και μοιράζονται το όραμά μας για την κινητικότητα του μέλλοντος. Στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες ηλεκτροκίνησης και μοιράζονται στιγμές από την καθημερινότητά τους με το BMW i3.

Read more

ΕΞΥΠΝΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Για το BMW i, η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μία λέξη. Είναι η βασική κατευθυντήρια αρχή μας. Για τον λόγο αυτό σχεδιάσαμε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του BMW i3, με γνώμονα τη μέγιστη εξοικονόμηση πόρων και τη βιωσιμότητα.
Read more

ΕΞΕΛΙΞΗ.

Αντί να συμπεριλάβουμε ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης σε ένα ήδη υπάρχον μοντέλο, σχεδιάσαμε εξαρχής ένα αυτοκίνητο ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Αυτό δεν αφορά μόνο την αεροδυναμική σχεδίαση του αυτοκινήτου, αλλά συμπεριλαμβάνει και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή. Χρησιμοποιήσαμε ανακυκλωμένα υλικά ή υλικά από ανανεώσιμους πόρους, όπου αυτό ήταν εφικτό.
Read more

ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Νέα ενέργεια για νέες ιδέες: η ενέργεια που καταναλώνεται στο εργοστάσιο του BMW i προέρχεται σε ποσοστό 100% από ανανεώσιμες πηγές, μεταξύ αυτών και τέσσερις ανεμογεννήτριες που έχουν εγκατασταθεί για τον σκοπό αυτό. Τα ανθρακονήματα παράγονται κατά 100 % με υδροηλεκτρική ενέργεια.
Read more

ΧΡΗΣΗ.

Μηδενικές εκπομπές ρύπων, χωρίς θόρυβο και οσμές. Η οδήγηση ενός BMW i δεν είναι μόνο διασκεδαστική, αλλά επιβαρύνει λιγότερο και το περιβάλλον στις πόλεις. Καινοτομίες, όπως η έξυπνη λειτουργία ECO PRO, μειώνουν περαιτέρω την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνουν την αυτονομία.
Read more

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Καιρός για νέες τιμές: Το 95% των υλικών που χρησιμοποιούνται στο BMW i3 μπορεί να ανακυκλωθεί. Για παράδειγμα, τα ανθρακονήματα που περισσεύουν μπορούν να ανατροφοδοτηθούν στην παραγωγική διαδικασία ή να ανακυκλωθούν για άλλες χρήσεις. Αλλά και τα στοιχεία της μπαταρίας μπορούν να ανακυκλωθούν για να χρησιμοποιηθούν σε φωτοβολταϊκές και αιολικές εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας.
Read more

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ.

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Χάρη στο BMW ConnectedDrive, τα αυτοκίνητα BMW i διαθέτουν την καλύτερη συνδεσιμότητα στην κατηγορία τους. Με την μόνιμα εγκατεστημένη κάρτα SIM, είστε συνεχώς συνδεδεμένοι με όλα όσα είναι σημαντικά για εσάς. Και με όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Read more

DRIVE NOW.

Η premium υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων από το BMW i, το MINI και την Sixt. Επιβιβαστείτε από οπουδήποτε, παρκάρετε οπουδήποτε: άμεση κινητικότητα για κάθε περίσταση.

Read more

CHARGE NOW.

Η υπηρεσία κινητικότητας από το BMW i προσφέρει δυνατότητες φόρτισης καθ' οδόν, μέσα από το παγκοσμίως μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης.
Read more

BMW i VENTURES.

Το BMW i Ventures επενδύει σε πρωτοποριακές λύσεις που εστιάζουν στις ανάγκες κινητικότητας του αστικού πληθυσμού. Υποστηρίζουμε αναπτυσσόμενες εταιρίες με υψηλό δυναμικό για να χαράξουμε την πορεία της παγκόσμιας κινητικότητας του μέλλοντος.
Read more

DAILY ELECTRIC.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ.

Το BMW i3 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε εξαρχής ώστε να φιλοξενήσει ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης και σας επιτρέπει να ζείτε καθημερινά την εμπειρία της βιώσιμης κινητικότητας. Με την καθολική σχεδίασή του, το BMW i8 ζωντανεύει το όραμα ενός σύγχρονου και βιώσιμου σπορ αυτοκινήτου. Με τα αυτοκίνητα BMW i δείχνετε το στιλ και τον χαρακτήρα σας.
Read more

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ.

Το BMW i3 και το BMW i8 είναι πρωτοπόροι μιας νέας εποχής. Κι ενώ πριν από λίγο καιρό κυριαρχούσε ο ήχος του κινητήρα, τώρα η ισχύς παράγεται σχεδόν αθόρυβα. Ξαφνικά, μπορούμε και απολαμβάνουμε τον δυναμισμό στις μεγαλουπόλεις με έναν εντελώς ξεκούραστο τρόπο. Επειδή το BMW i επανασχεδίασε την ηλεκτροκίνηση με έναν πρωτοποριακό και βιώσιμο τρόπο.
Read more

ΑΝΕΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Κατά μέσο όρο, ένα αυτοκίνητο παραμένει σταθμευμένο για 22 ώρες περίπου την ημέρα. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ιδανικά αυτό το χρονικό διάστημα για να φορτίσετε το BMW i3 ή το BMW i8. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το καλώδιο φόρτισης του βασικού εξοπλισμού ή το BMW i Wallbox.
Read more

ΦΟΡΤΙΣΤΕ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ.

Ακόμα κι όταν βρίσκεστε καθ' οδόν έχετε πολλές επιλογές φόρτισης του BMW i3 ή του BMW i8. Η υπηρεσία κινητικότητας ChargeNow σάς δείχνει που θα βρείτε σταθμούς φόρτισης στην περιοχή σας. Έτσι μπορείτε να φορτίζετε το αυτοκίνητό σας ενώ ψωνίζετε, εργάζεστε ή χαλαρώνετε.
Read more

Συνεργασίες της μάρκας BMW i.

Οράματα BMW i.

 

 

 

 

Read more

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3 (94 Ah):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km: 13,6* / 13,1**

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3 (94 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 14,0* / 13,0**
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 11,9* / 11,5**
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0.6

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3s (94 Ah):
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km:14,31
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3s (94 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος):14,01
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 12,51
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0,71

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στο BMW i8 με το plug-in υβριδικό BMW Plug-in hybrid:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 49
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 11,9
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.1

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στο BMW i8 Roadster με το plug-in υβριδικό BMW Plug-in hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,1
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14,5
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 46

  * Συνδυασμός ζαντών 1: Ζάντες 19"

  ** Συνδυασμός ζαντών 2: Ζάντες 20" με χειμερινά ελαστικά

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.

  Η αυτονομία εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων και ειδικότερα από τους εξής: προσωπικό στιλ οδήγησης, επιλεγμένη διαδρομή, καιρικές συνθήκες, χρήση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης και προετοιμασίας θερμοκρασίας καμπίνας.

  Περισσότερες πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές ρύπων CO2 των νέων επιβατικών αυτοκίνητων μπορείτε να δείτε στον "Κανονισμό για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλα τα σημεία πώλησης και από την DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Γερμανία.