ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ.

BMW i

The Born Electrics.

ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ.

The Born Electrics.

Το BMW i προκαλεί συγκινήσεις από το 2013. Πρωτοπόροι σε όλον τον κόσμο οδηγούν, ζουν και μοιράζονται το όραμά μας για την κινητικότητα του μέλλοντος. Στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες ηλεκτροκίνησης και μοιράζονται στιγμές από την καθημερινότητά τους με το BMW i.

ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ.The Born Electrics.

Το BMW i προκαλεί συγκινήσεις από το 2013. Πρωτοπόροι σε όλον τον κόσμο οδηγούν, ζουν και μοιράζονται το όραμά μας για την κινητικότητα του μέλλοντος. Στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες ηλεκτροκίνησης και μοιράζονται στιγμές από την καθημερινότητά τους με το BMW i.

Read more
BMW i

KATHRYN. BORN ELECTRIC ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2014.

"Ο μικρός ηλεκτροναύτης."

Πάντα λάτρευα τα gadget και τα υιοθετούσα από την πρώτη στιγμή. Έτσι δεν άργησα να ερωτευτώ την τεχνολογία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τη φουτουριστική εμφάνιση. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αρχίζουν να διαδίδονται παντού και φαίνεται ότι το όνειρο της ηλεκτροκίνησης αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Κατά τη γνώμη μου, το μέλλον ανήκει στην ηλεκτροκίνηση και όχι στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Όταν οδηγώ το BMW i3, απολαμβάνω χωρίς άγχος το ήρεμο και αθόρυβο περιβάλλον στο εσωτερικό. Μου αρέσει να βρίσκομαι μέσα σε αυτήν τη χαλαρή ατμόσφαιρα και να οδηγώ στους δρόμους. Κάποιοι μάλιστα θα σταματήσουν για να παρατηρήσουν το αυτοκίνητο και να μου φωνάξουν: "Μου αρέσει το αυτοκίνητό σου."

#GREEN #CALIFORNIA #BORNELECTRIC #BMWi

LOU. BORN ELECTRIC ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2014.

Το μάντρα "Ουκ εν τω πολλώ το ευ."

Μου αρέσει να συγκρίνω το BMW i3 με τις μοντέρνες μικροκατοικίες όπου όλα έχουν σχεδιαστεί με προσοχή ώστε να προσφέρουν λειτουργικότητα σε ελάχιστο χώρο. Το εσωτερικό μου θυμίζει μια σύγχρονη κατοικία των Eames: το ξύλινο ένθετο, τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Όπως μια έξυπνη κατοικία είναι ανοικτή προς τη φύση και συνδυάζει μοναδικά τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους, έτσι και το i3 μπορεί φιλοξενεί την τεχνολογία αιχμής σε ένα στιβαρό πλαίσιο μικρών διαστάσεων. Αυτός είναι και λόγος που θεωρώ ότι το i3 είναι η προέκταση του ζωτικού μου χώρου.

#BORNELECTRIC #PACIFICNORTHWEST #BMWi

ROGER. BORN ELECTRIC ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2013.

"Το μέλλον είναι τώρα."

Έχω δοκιμάσει και άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως το i3 ήταν το μοναδικό που με έκανε να νιώσω ξεχωριστός. Σίγουρα, δεν επιδιώκω να τραβώ την προσοχή, όμως νιώθω ότι το i3 κεντρίζει το ενδιαφέρον, ίσως και πιο πολύ από άλλα "σπορ" αυτοκίνητα. Το i3 αποτελεί θέμα συζήτησης και αρκετοί άνθρωποι με έχουν προσεγγίσει για να με ρωτήσουν για το αυτοκίνητο. Πολλοί περισσότεροι σε σχέση με τα αυτοκίνητα που οδηγούσα παλαιότερα. Κυρίως το χρησιμοποιώ στον ελεύθερό μου χρόνο, καθώς ζω πολύ κοντά στο γραφείο μου και μετακινούμαι με το ποδήλατο. Όμως κάθε φορά που συναντώ πελάτες στην πόλη, είμαι αυτός που θα τους μεταφέρει. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν βρεθεί ποτέ μέσα σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο και γεύονται μια ευχάριστη έκπληξη όταν πατήσω τέρμα το πεντάλ του γκαζιού".

#THEFUTURE #BORNELECTRIC #BMWi

STEVE. BORN ELECTRIC ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2015.

"Η ζωή είναι ταξίδι."

Η οικογένειά μου έχει παράδοση στα ταξίδια, με το BMW i3 μπορούμε να φτάσουμε εύκολα στον προορισμό μας μετά από οδήγηση πολλών ημερών. Για εμάς, το i3 είναι ένα γνήσιο αυτοκίνητο lifestyle, ένα εργαλείο που ενισχύει τις εμπειρίες της ζωής μας. Μας μεταφέρει σε μακρινές τοποθεσίες και μας επιτρέπει να ζήσουμε συναρπαστικές περιπέτειες. Έχουμε δύο παιδιά, πέντε και οκτώ ετών, και θέλουμε να δουν από κοντά τα φυσικά μνημεία που κρύβονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτό είναι εφικτό με το BMW i3. Στα οδικά ταξίδια σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά οι εμπειρίες που αποκομίζει κανείς μέχρι να φτάσει σ' αυτόν.

#BORNELECTRIC #BMWi3 #SEATTLE

GARY. BORN ELECTRIC ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2015.

"Επιβιβάσου και ξεκίνα."

Όταν οδήγησα το BMW i3 για πρώτη φορά πέρυσι, εθίστηκα αμέσως. Ένοιωσα cool, έξυπνος, ασυμβίβαστος. Ένοιωσα όμορφα, γνωρίζοντας ότι συμβάλλω στην προστασία του περιβάλλοντος με τον τρόπο μου. Κατά τη γνώμη μου, τα καλύτερα στοιχεία του αυτοκινήτου είναι η αισθητική, οι διαστάσεις και η ηλεκτρική του λειτουργία. Η εφαρμογή απομακρυσμένου ελέγχου είναι εντυπωσιακή και εξασφαλίζει την άψογη δικτύωσή μου. Στην πόλη, απλώς επιβιβάζομαι και ξεκινώ. Το παρκάρισμα μπορεί να γίνει πραγματικός μπελάς, όμως το i3 χωρά με ευκολία σε κάθε κενό.

#THEFUTURE #BORNELECTRIC #BMWi

LUCIE. BORN ELECTRIC ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2014.

"Είμαι ερωτευμένη."

Δεν φανταζόμουν ότι κάποια μέρα θα οδηγούσα ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πλέον το χρησιμοποιώ καθημερινά. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον μας και είμαι πραγματικά χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτό. Απολαμβάνω την οδήγηση του BMW i3 – κάθε δευτερόλεπτο. Είναι τόσο διασκεδαστικά: ο κινητήρας, η προθυμία, οι γρήγορες εκκινήσεις. Η οδηγική εμπειρία είναι συγκλονιστική, το ίδιο και η άνεση, τα πανέμορφα υλικά και η φυσική συνολική εικόνα του αυτοκινήτου. Είναι η πεντάμορφη και το τέρας ταυτόχρονα και το λατρεύω. Το μόνο μειονέκτημα: πρέπει να το μοιράζομαι με τον σύζυγό μου όμως δεν θέλω να το αποχωρίζομαι.

#EMISSIONFREE #PRAGUE #PERFECTION #BORNELECTRIC #BMWi

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3 (94 Ah):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km: 13,6* / 13,1**

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3 (94 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 14,0* / 13,0**
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 11,9* / 11,5**
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0.6

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3s (94 Ah):
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km:14,31
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3s (94 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος):14,01
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 12,51
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0,71

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στο BMW i8 με το plug-in υβριδικό BMW Plug-in hybrid:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 49
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 11,9
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.1

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στο BMW i8 Roadster με το plug-in υβριδικό BMW Plug-in hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,1
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14,5
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 46

  * Συνδυασμός ζαντών 1: Ζάντες 19"

  ** Συνδυασμός ζαντών 2: Ζάντες 20" με χειμερινά ελαστικά

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.

  Η αυτονομία εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων και ειδικότερα από τους εξής: προσωπικό στιλ οδήγησης, επιλεγμένη διαδρομή, καιρικές συνθήκες, χρήση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης και προετοιμασίας θερμοκρασίας καμπίνας.

  Περισσότερες πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές ρύπων CO2 των νέων επιβατικών αυτοκίνητων μπορείτε να δείτε στον "Κανονισμό για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλα τα σημεία πώλησης και από την DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Γερμανία.