ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΖΟΥΝ.

BMW i

Συνεργασίες της μάρκας BMW i.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΖΟΥΝ.

Συνεργασίες της μάρκας BMW i.

Το BMW i είναι πρωτοπόρος σε ριζοσπαστικές τεχνολογίες με όραμα. Δεν προκαλεί επομένως έκπληξη η αναζήτηση πρωτοπόρων που έχουν τις ίδιες ιδέες. Είτε πρόκειται για συναρπαστικές δημιουργίες με συνεργάτες από τον χώρο των τεχνών, του πολιτισμού, της σχεδίασης και της αρχιτεκτονικής είτε για συνεργασίες με άλλες premium μάρκες που διαθέτουν προϊόντα που ταιριάζουν απόλυτα στα αυτοκίνητα BMW i – το BMW i σκέφτεται πέρα από το αυτοκίνητο.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΖΟΥΝ.Συνεργασίες της μάρκας BMW i.

Το BMW i είναι πρωτοπόρος σε ριζοσπαστικές τεχνολογίες με όραμα. Δεν προκαλεί επομένως έκπληξη η αναζήτηση πρωτοπόρων που έχουν τις ίδιες ιδέες. Είτε πρόκειται για συναρπαστικές δημιουργίες με συνεργάτες από τον χώρο των τεχνών, του πολιτισμού, της σχεδίασης και της αρχιτεκτονικής είτε για συνεργασίες με άλλες premium μάρκες που διαθέτουν προϊόντα που ταιριάζουν απόλυτα στα αυτοκίνητα BMW i – το BMW i σκέφτεται πέρα από το αυτοκίνητο.

Read more
BMW i

TED.

Το BMW i συνέπραξε με το TED για τη δημιουργία του Next Visionaries, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας στο πλαίσιο της οποίας αναζητούνται άτομα που είναι υπέρμαχοι της πρωτοπορίας, των αλλαγών, των οραμάτων και της προσανατολισμένης στο μέλλον σκέψης, με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του μέλλοντος της κινητικότητας – οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εξερευνήσουν το πώς τα όνειρα και τα οράματα μπορούν να "μεταμορφώσουν" τον τρόπο που μετακινούμαστε σε 30, 50, 200 χρόνια από σήμερα.

Συνολικά, πάνω από 180 οράματα κατατέθηκαν ως υποψήφια στο διαγωνισμό Next Visionaries μέσα στην προθεσμία που δόθηκε για την υποβολή συμμετοχών, η οποία περιοριζόταν σε μερικές μόνο εβδομάδες. Οι πλέον υποσχόμενες συνεισφορές αναρτήθηκαν προς συζήτηση σε επεξεργασμένη μορφή στην ιστοσελίδα www.nextvisionaries.com. Κατόπιν, μια επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς από την BMW i και το TED, επέλεξε 6 υποψήφιους για τον τελικό γύρο στη Φραγκφούρτη. Αυτούς τους υποψήφιους τους ανέλαβαν έμπειροι καθοδηγητές – όλοι τους ομιλητές του TED – οι οποίοι τους βοήθησαν να προετοιμάσουν τις ομιλίες τους κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών εργασιών για την Έκθεση Αυτοκινήτου IAA 2017.

Οι φιναλίστ του διαγωνισμού Next Visionaries παρουσίασαν τις ιδέες τους ζωντανά σε ένα ακροατήριο 500 προσκεκλημένων από τους χώρους του δημιουργικού σχεδιασμού, της επιχειρηματικής κοινότητας και των μέσων. Τελικά, οι κριτές έστεψαν νικήτρια του διαγωνισμού τη Sandra Phillips χάρη στο όραμά της για την κοινή χρήση αυτοκινήτων, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε κοινωνικούς παράγοντες και παράγοντες εκτός του αστικού περιβάλλοντος. "Όπως και οι υπόλοιποι φιναλίστ, η Sandra Phillips έχει αντισυμβατική σκέψη. Η ιδέα της είναι αρκετά προχωρημένη και, επιπλέον, λαμβάνει υπόψη της την παράμετρο της κοινωνικής αλλαγής", δήλωσε ο Hildegard Wortmann, Πρώτος Αντιπρόεδρος της BMW και μέλος της κριτικής επιτροπής στο διαγωνισμό Next Visionaries, για να αιτιολογήσει την απόφαση των κριτών.

Το νικητήριο έπαθλο – και το επόμενο βήμα για τη Sandra Phillips – είναι το "πράσινο φως" για να προετοιμαστεί για τη σκηνή του TED στη Νέα Υόρκη, όπου θα παρουσιάσει την ιδέα της σε ένα TED Talk πλήρους διάρκειας το Νοέμβριο του 2017.

Read more

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΤΟ BMW I ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FIA FORMULA E.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FIA FORMULA E. #ELECTRICITEMENT – στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Χονγκ Κονγκ, Πόλη του Μεξικού, Παρίσι, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ: η Formula E "ηλεκτρίζει" μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη. Η πρωτοποριακή σειρά αγώνων για μονοθέσια ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα διεξάγεται σε θεαματικά σιρκουί δρόμων ανά την υφήλιο.

Η BMW διέκρινε από πολύ νωρίς τις προοπτικές που προσέφερε το Πρωτάθλημα FIA Formula E – από τότε, κρατά στα ύψη τον ενθουσιασμό των φαν με την γκάμα των αυτοκινήτων υποστήριξης BMW i Support Cars κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών σαββατοκύριακων. Το Qualcomm BMW i8 Safety Car είναι το πλέον εντυπωσιακό αυτοκίνητο που παρέχεται από την BMW i ως "επίσημο συνεργάτη αυτοκινήτων".

Η "κινητήρια δύναμη" που κρύβεται πίσω από την Andretti Autosport είναι ένας από τους σταρ του αμερικανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού: ο Michael Andretti. Η MS Amlin Andretti είναι, επίσης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Formula E. Η BMW συνεισφέρει με την τεχνογνωσία της στη στήριξη της αμερικανικής ομάδας. Η δέσμευση στην υποστήριξη αυτής της αγωνιστικής ομάδας θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο στη διάρκεια της 4ης σεζόν, ενώ, από την 5η σεζόν, η BMW σκοπεύει να κατεβεί στο Πρωτάθλημα FIA Formula E με τη δική της ομάδα εργοστασίου.

SOHO HOUSE.

Από τον Οκτώβριο του 2014, το BMW i και το Soho House Group (SHG) δημιουργούν εμπειρίες που εστιάζουν στη σύγχρονη τέχνη, την πρωτοπορία και τη σχεδίαση. Ως συνεργάτης κινητικότητας του Soho House Group σε παγκόσμιο επίπεδο, το BMW i θα διαθέσει αυτοκίνητα BMW i3 που θα προσφέρουν οδηγικές εμπειρίες σε μέλη και καλεσμένους, σε διάφορους χώρους και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Soho House και το BMW i θα συνεργαστούν επίσης και σε ένα διεθνές πρόγραμμα τεχνών, σε χώρους της Soho House στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η ιστορία της Soho House ξεκίνησε το 1995, στο Greek Street του Λονδίνου. Δύο δεκαετίες αργότερα, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει πλέον διάφορα club, ξενοδοχεία, εστιατόρια και σπα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ηπειρωτική Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

 • Ηνωμένο Βασίλειο

  Το Λονδίνο είναι φυσικά η κορυφαία μητρόπολη της Αγγλίας. Δεν προκαλεί επομένως καμία έκπληξη που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εγκατάσταση των χώρων της Soho House. Πολύ κοντά στο Soho House της Greek Street βρίσκεται το Dean Street Townhouse, ένα ξενοδοχείο 39 κλινών, ενώ το Shoreditch House βρίσκεται πιο ανατολικά. Κινηθείτε δυτικά για να φτάσετε στο Little House, το πιο καλοδιατηρημένο εστιατόριο, bar και lounge του Mayfair, καθώς και στο Electric House στο Notting Hill και το High Road House, ένα ήσυχο μέρος στο Chiswick. Όλες οι τοποθεσίες προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό και ποτό καθώς και πολλές δυνατότητες άθλησης και χαλάρωσης.

  Αλλά και οι λάτρεις της εξοχής δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Σε απόσταση δύο ωρών από την πρωτεύουσα βρίσκεται το Babington House, σε έκταση 18 εκταρίων στο αγροτικό Somerset, που διαθέτει 32 δωμάτια, εστιατόριο που λειτουργεί όλο το 24ωρο και το φημισμένο Cowshed Spa.

 • Ηπειρωτική Ευρώπη

  Η πρώτη τοποθεσία στην ηπειρωτική Ευρώπη ήταν το Βερολίνο. Το Soho House Berlin άνοιξε τις πόρτες του τον Μάιο του 2010, στην πολυσύχναστη περιοχή Mitte. Καταλαμβάνοντας οκτώ ορόφους, το House διαθέτει club που εκτείνεται σε έναν ολόκληρο όροφο, πισίνα στην ταράτσα και bar, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, αίθουσα προβολών και το Cowshed Spa με χαμάμ.

  Η ευρωπαϊκή περιοδεία θα συνεχιστεί σε πιο νότιες περιοχές: Το Soho House θα εγκαινιάσει την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη (Φεβρουάριος 2015) και στη Βαρκελώνη (στις αρχές του 2016).

 • Βόρεια Αμερική

  Η παρουσία στη Βόρεια Αμερική ξεκινά το 2003 − σε ένα κτίριο αποθηκών, στην περιοχή Meatpacking. Το Soho House New York καταλαμβάνει έξι ορόφους, προσφέρει 30 ευρύχωρα δωμάτια, εστιατόριο, μπαρ, κινηματογράφο 44 θέσεων, πισίνα στην ταράτσα και το Cowshed Spa.

  Επόμενος σταθμός το Sunset Boulevard, όπου το Soho House West Hollywood εγκαινιάζεται σε ένα εμβληματικό κτίριο γραφείο την άνοιξη του 2010. Μερικούς μήνες αργότερα ακολουθεί το Soho Beach House στο Μαϊάμι, με νοτιοαμερικανική αίγλη, δύο πισίνες και ιδιόκτητο beach club.

  Δύο χρόνια αργότερα, λίγο πίσω από τα "πράσινα σύνορα", εγκαινιάζεται το Soho House Toronto. Το ξεκίνημα έγινε με διάφορες εκδηλώσεις στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

  Τον Αύγουστο του 2014, ακολουθώντας τη φιλοσοφία "κράτα το καλύτερο για το τέλος" - το SHG ανοίγει τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις του μέχρι σήμερα: το Soho House Chicago, σε ένα πρώην εργοστάσιο ιμάντων έκτασης 10.000 τετρ. μέτρων.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3 (94 Ah):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km: 13,6* / 13,1**

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3 (94 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 14,0* / 13,0**
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 11,9* / 11,5**
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0.6

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3s (94 Ah):
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km:14,31
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3s (94 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος):14,01
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 12,51
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0,71

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στο BMW i8 με το plug-in υβριδικό BMW Plug-in hybrid:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 49
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 11,9
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.1

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στο BMW i8 Roadster με το plug-in υβριδικό BMW Plug-in hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,1
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14,5
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 46

  * Συνδυασμός ζαντών 1: Ζάντες 19"

  ** Συνδυασμός ζαντών 2: Ζάντες 20" με χειμερινά ελαστικά

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.

  Η αυτονομία εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων και ειδικότερα από τους εξής: προσωπικό στιλ οδήγησης, επιλεγμένη διαδρομή, καιρικές συνθήκες, χρήση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης και προετοιμασίας θερμοκρασίας καμπίνας.

  Περισσότερες πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές ρύπων CO2 των νέων επιβατικών αυτοκίνητων μπορείτε να δείτε στον "Κανονισμό για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλα τα σημεία πώλησης και από την DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Γερμανία.