ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΟΗΤΕΙΑ. ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

Έξυπνη Διαχείριση Ενέργειας.

Κάθε BMW διαθέτει τις τεχνολογίες του BMW EfficientDynamics, όπως είναι η λειτουργία Automatic Start/Stop και η Ηλεκτρομηχανική Υποβοήθηση Συστήματος Διεύθυνσης, στο βασικό εξοπλισμό της. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών για την παροχή ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης ενέργειας εξασφαλίζει από σήμερα κιόλας τη βιώσιμη κινητικότητα του αύριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΟΗΤΕΙΑ. ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.Έξυπνη Διαχείριση Ενέργειας.

Κάθε BMW διαθέτει τις τεχνολογίες του BMW EfficientDynamics, όπως είναι η λειτουργία Automatic Start/Stop και η Ηλεκτρομηχανική Υποβοήθηση Συστήματος Διεύθυνσης, στο βασικό εξοπλισμό της. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών για την παροχή ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης ενέργειας εξασφαλίζει από σήμερα κιόλας τη βιώσιμη κινητικότητα του αύριο.

Μάθετε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ.

Ο Διακόπτης Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας με λειτουργία ECO PRO.

Σε μεγάλα ταξίδια, στην πυκνή κυκλοφορία εντός πόλης και σε αστικές διαδρομές, ο Διακόπτης Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας εγγυάται οδηγική απόλαυση που προσαρμόζεται στις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μία από τις λειτουργίες COMFORT, SPORT, ADAPTIVE σε συνδυασμό με την προαιρετικά διαθέσιμη Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση και τη λειτουργία ECO PRO. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία ECO PRO και το πακέτο έξυπνων λειτουργιών που επιτρέπει στον οδηγό να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 25%.

Μάθετε περισσότερα
Κοντινή λήψη του Διακόπτη Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας BMW με λειτουργία ECO PRO στην BMW X5.

Μια λειτουργία οδήγησης για κάθε περίσταση.

Στη βασική λειτουργία COMFORT, τα εξαρτήματα του πλαισίου προσφέρουν μια ιδιαίτερα άνετη εμπειρία οδήγησης. Για μέγιστη αποδοτικότητα και κορυφαίο επίπεδο άνεσης, αυτή η λειτουργία οδήγησης προσφέρει επιπλέον την επιλογή "πλεύσης".

Στις λειτουργίες SPORT και SPORT+ (στα μοντέλα Μ), όλες οι ρυθμίσεις του συστήματος μετάδοσης και της ανάρτησης προσαρμόζονται ανάλογα για ένα πιο δυναμικό στιλ οδήγησης. Ο κινητήρας αποκρίνεται πιο άμεσα, οι αλλαγές των σχέσεων μετάδοσης στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων γίνονται σε υψηλότερες στροφές λειτουργίας και οι ενδείξεις των σημείων αλλαγής ταχύτητας στο χειροκίνητο κιβώτιο εμφανίζονται σε μεταγενέστερο χρόνο. Γενικά, το αυτοκίνητο έχει πιο άμεση και πιο δυναμική απόκριση.

Η διαδραστική λειτουργία ADAPTIVE προσαρμόζει διαρκώς στις συνθήκες κίνησης και στον τρόπο οδήγησης τον Δυναμικό Έλεγχο Απόσβεσης, το σύστημα διεύθυνσης και μετάδοσης και αλληλεπιδρά με το σύστημα πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο.

Η λειτουργία ECO PRO του Διακόπτη Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας εξασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Ως βασικό στοιχείο του BMW EfficientDynamics, η λειτουργία ECO PRO περιλαμβάνει ένα πακέτο έξυπνων λειτουργιών που επιτρέπει στον οδηγό να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 25%.

Μάθετε περισσότερα
Αλλαγμένες παράμετροι του πεντάλ γκαζιού και του κιβωτίου στη λειτουργία ECO PRO της BMW X5.

Βελτιστοποιημένο σύστημα μετάδοσης κίνησης για χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Στη λειτουργία ECO PRO, μεταβάλλονται οι παράμετροι του πεντάλ γκαζιού και του αυτόματου κιβωτίου Steptronic. Η πιο επίπεδη καμπύλη απόκρισης ECO για το πεντάλ γκαζιού μειώνει την αναλογία όγκου ψεκασμού καυσίμου σε σχέση με τη γωνία του πεντάλ γκαζιού. Συγχρόνως, η προσαρμογή των σημείων αλλαγής ταχυτήτων έχει ως αποτέλεσμα οι αλλαγές να γίνονται νωρίτερα και να μειώνονται τα κατεβάσματα ταχυτήτων. Αυτές οι λειτουργίες παροτρύνουν για έναν πιο αποδοτικό τρόπο οδήγησης με μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Όταν χρειαστεί, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ολόκληρη την ισχύ πιέζοντας μέχρι το τέρμα το πεντάλ γκαζιού.

Μάθετε περισσότερα
Βελτιωμένη αποδοτικότητα για τις λειτουργίες άνεσης, φωτισμού και κλιματισμού στη λειτουργία ECO PRO της BMW X5.

Βελτιωμένη αποδοτικότητα για τις λειτουργίες άνεσης, φωτισμού και κλιματισμού.

Για να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα η κατανάλωση καυσίμου, η λειτουργία ECO PRO προσαρμόζει με έξυπνο τρόπο τις λειτουργίες άνεσης και κλιματισμού της καμπίνας επιβατών. Τα συστήματα που καταναλώνουν ενέργειας, όπως για παράδειγμα το σύστημα κλιματισμού ή τα θερμαινόμενα καθίσματα, τροποποιούν τη λειτουργία τους σε ανεπαίσθητο για τους επιβάτες βαθμό. Μαζί με τα άλλα μέτρα ECO PRO, η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να μειωθεί έως και 25%.

Μάθετε περισσότερα
Λειτουργία "πλεύσης" με Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης στη λειτουργία ECO PRO της BMW X5.

Έξυπνα ελεγχόμενη, αποδοτική λειτουργία "πλεύσης".

Για να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου, η Υποβοήθηση Προνοητικής λειτουργίας ρυθμίζει τη χρήση των φάσεων "πλεύσης" ανάλογα με τη διαδρομή και τα συμβάντα στο οδικό δίκτυο που δεν είναι ακόμα αντιληπτά για τον οδηγό. Το σύστημα αξιολογεί τα δεδομένα του συστήματος πλοήγησης και αναγνώρισης προπορευόμενων οχημάτων και συμβουλεύει τον οδηγό να μειώσει ταχύτητα όταν αυτό είναι εφικτό. Όταν ο οδηγός αφήσει το πεντάλ γκαζιού, αποσυμπλέκεται το αυτόματο κιβώτιο Steptronic και το αυτοκίνητα περνά σε λειτουργία "πλεύσης". Οι οδηγοί μπορούν να μειώσουν έως και 5% την κατανάλωση καυσίμου με τη βοήθεια της Υποβοήθησης Προνοητικής Οδήγησης, καθώς καταναλώνεται μόνο καύσιμο από τον κινητήρα που λειτουργεί σε στροφές ρελαντί.

Μάθετε περισσότερα
Όλα τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου σε μια ματιά με την ανάλυση δεδομένων οδήγησης ECO PRO στην BMW X5.

Όλα τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου με μια ματιά.

Εκτός από τις δυνατότητες ECO PRO, όπως είναι η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης ή τα τροποποιημένα χαρακτηριστικά λειτουργίας του συγκροτήματος μετάδοσης, ο οδηγός λαμβάνει υποστήριξη για έναν πιο οικονομικό τρόπο οδήγησης με τη βοήθεια κατάλληλων ενδείξεων και ενημερωτικών γραφημάτων. Αυτή η υποστήριξη βασίζεται σε δεδομένα οδήγησης όπως η μέση και στιγμιαία κατανάλωση καυσίμου, το ιστορικό κατανάλωσης καυσίμου, η πρόσθετη αυτονομία και η απόσταση που έχει καλυφθεί με τη λειτουργία "πλεύσης". Οι ενδείξεις προβάλλονται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου και στον πίνακα οργάνων. Ενημερώνει άμεσα τον οδηγό και επιπλέον τον παροτρύνει να υιοθετήσει έναν προνοητικό τρόπο οδήγησης με γνώμονα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Μάθετε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECO PRO.

Η λειτουργία ECO PRO του Διακόπτη Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας μπορεί να επιτύχει οικονομία καυσίμου κατά έως και 20%, χωρίς εσείς να κάνετε απολύτως τίποτα.

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΔΗΣΗ.

Πατάτε φρένο. Ακριβώς τη στιγμή που το κάνετε, παράγεται ενέργεια. Πολύτιμη κινητική ενέργεια που μπορεί να αξιοποιηθεί. Η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση μετατρέπει αυτή την ενέργεια σε ηλεκτρική, την οποία χρησιμοποιεί για τη φόρτιση της μπαταρίας, αντί να την αφήσει να πάει χαμένη. Με τον τρόπο αυτό, περιορίζεται επίσης η ισχύς του κινητήρα που απαιτείται για τη φόρτιση της μπαταρίας, πράγμα που, με τη σειρά του, οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.

Τα συμβατικά συστήματα που παρέχουν υποστήριξη στον οδηγό όσον αφορά τη διεύθυνση είναι υδραυλικής λειτουργίας. Βρίσκονται σε κατάσταση μόνιμης λειτουργίας – ακόμα και όταν ο οδηγός δεν μετακινεί καν το τιμόνι. Αυτό κοστίζει σε ενέργεια. Στην περίπτωση της Ηλεκτρικής Υποβοήθησης Συστήματος Διεύθυνσης, ένας ηλεκτροκινητήρας αντικαθιστά το υδραυλικό σύστημα και ενεργοποιείται μόνο όταν ο οδηγός στρίβει πράγματι το τιμόνι. Στις ευθείες ή κατά το στρίψιμο με σταθερή γωνία στροφής του τιμονιού, το σύστημα αυτό δεν παρεμβαίνει και, άρα, δεν καταναλώνει ενέργεια. Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου ενώ, συγχρόνως, διατηρείται η χαρακτηριστική δυναμική εμπειρία οδήγησης BMW.

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.

Η βελτιστοποιημένη από πλευράς κατανάλωσης καυσίμου λειτουργία ECO PRO εξασφαλίζει την έξυπνη προσαρμογή των παραμέτρων του πεντάλ του γκαζιού και του συστήματος μετάδοσης, αλλά και της στρατηγικής ελέγχου του συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού. Οι συμβουλές ECO PRO σας βοηθούν να βελτιώσετε την οδηγική σας συμπεριφορά, ενώ η ένδειξη πρόσθετης αυτονομίας σας ενημερώνει για το πόσα επιπλέον χιλιόμετρα έχετε κερδίσει χάρη στην οδήγηση με βελτιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου στο πλαίσιο της χρήσης της λειτουργίας ECO PRO.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Κάθε ξεχωριστό πλαίσιο συνθηκών οδήγησης απαιτεί διαφορετικές ενέργειες.Οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η Ένδειξη Σημείου Αλλαγής Ταχύτητας ή η λειτουργία Automatic Stop/Start, βοηθούν τον οδηγό να επιλέξει ένα καλύτερο "σχέδιο δράσης" και, έτσι, να οδηγεί πιο αποδοτικά.

 • Ένδειξη Σημείου Αλλαγής Ταχύτητας

  Το "κλειδί" της αποδοτικότητας είναι η επιλογή της κατάλληλης στιγμής για αλλαγή ταχύτητας. Η πιο αποδοτική σχέση στο κιβώτιο σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή υπολογίζεται με βάση τις τρέχουσες συνθήκες οδήγησης, σε συνδυασμό με τις στροφές του κινητήρα, και προβάλλεται στην οθόνη πληροφοριών του αυτοκινήτου.

  Το σύστημα αναγνωρίζει επίσης τη γρήγορη επιτάχυνση και καθυστερεί τις υποδείξεις του ανάλογα, μέχρι ο κινητήρας να ανεβάσει στροφές. Συγκριτικές δοκιμές έχουν δείξει ότι τα αυτοκίνητα με Ένδειξη Σημείου Αλλαγής Ταχύτητας καταναλώνουν περίπου 4% λιγότερο καύσιμο.

 • Λειτουργία Auto Start/Stop

  Εξοικονομήστε καύσιμο με αποδοτικό τρόπο: Η λειτουργία Automatic Start/Stop εξασφαλίζει ότι καταναλώνεται καύσιμο μόνο όταν το αυτοκίνητο κινείται. Όταν το αυτοκίνητο σταματά προσωρινά, για παράδειγμα, σε κόκκινο φανάρι ή σε ένα μποτιλιάρισμα, η λειτουργία Automatic Start/Stop εξοικονομεί καύσιμο σβήνοντας απλώς τον κινητήρα. Μόλις ο οδηγός πατήσει το συμπλέκτη (χειροκίνητο κιβώτιο) ή αφήσει το πεντάλ του φρένου (κιβώτιο Steptronic), ο κινητήρας τίθεται και πάλι σε λειτουργία αυτόματα, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

 • Λειτουργία «Πλεύσης»

  Στα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κάθε φορά που ο οδηγός απομακρύνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού χωρίς να φρενάρει, η λειτουργία "πλεύσης" διακόπτει τη μετάδοση ισχύος από τον κινητήρα στο σύστημα μετάδοσης. Η διαδικασία αυτή αποτελεί μέρος της λειτουργίας ECO PRO. Το αυτοκίνητο κυλά χωρίς τη συμβολή του κινητήρα, ο οποίος λειτουργεί στο ρελαντί άνευ φορτίου, καταναλώνοντας ελάχιστο καύσιμο και εκλύοντας χαμηλούς ρύπους.

 • Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης

  Η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης περιλαμβάνεται στη λειτουργία ECO PRO και βοηθά τον οδηγό να υιοθετήσει έναν εξαιρετικά οικονομικό τρόπο οδήγησης. Σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης Professional, αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας, τα όρια κατοικημένων περιοχών, τις στροφές, τις πλατείες κυκλικής πορείας και τις εξόδους αυτοκινητόδρομων στην επιλεγμένη διαδρομή. Επιπλέον, δίνει εκ των προτέρων συμβουλές για μείωση της ταχύτητας κίνησης.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.