ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΟΗΤΕΙΑ. ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

Έξυπνη Διαχείριση Ενέργειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΟΗΤΕΙΑ. ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

Έξυπνη Διαχείριση Ενέργειας.

Κάθε BMW διαθέτει τις τεχνολογίες του BMW EfficientDynamics, όπως είναι η λειτουργία Automatic Start/Stop και η Ηλεκτρομηχανική Υποβοήθηση Συστήματος Διεύθυνσης, στο βασικό εξοπλισμό της. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών για την παροχή ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης ενέργειας εξασφαλίζει από σήμερα κιόλας τη βιώσιμη κινητικότητα του αύριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΟΗΤΕΙΑ. ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.Έξυπνη Διαχείριση Ενέργειας.

Κάθε BMW διαθέτει τις τεχνολογίες του BMW EfficientDynamics, όπως είναι η λειτουργία Automatic Start/Stop και η Ηλεκτρομηχανική Υποβοήθηση Συστήματος Διεύθυνσης, στο βασικό εξοπλισμό της. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών για την παροχή ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης ενέργειας εξασφαλίζει από σήμερα κιόλας τη βιώσιμη κινητικότητα του αύριο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECO PRO.

Η λειτουργία ECO PRO του Διακόπτη Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας μπορεί να επιτύχει οικονομία καυσίμου κατά έως και 20%, χωρίς εσείς να κάνετε απολύτως τίποτα.

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΔΗΣΗ.

Πατάτε φρένο. Ακριβώς τη στιγμή που το κάνετε, παράγεται ενέργεια. Πολύτιμη κινητική ενέργεια που μπορεί να αξιοποιηθεί. Η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση μετατρέπει αυτή την ενέργεια σε ηλεκτρική, την οποία χρησιμοποιεί για τη φόρτιση της μπαταρίας, αντί να την αφήσει να πάει χαμένη. Με τον τρόπο αυτό, περιορίζεται επίσης η ισχύς του κινητήρα που απαιτείται για τη φόρτιση της μπαταρίας, πράγμα που, με τη σειρά του, οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.

Τα συμβατικά συστήματα που παρέχουν υποστήριξη στον οδηγό όσον αφορά τη διεύθυνση είναι υδραυλικής λειτουργίας. Βρίσκονται σε κατάσταση μόνιμης λειτουργίας – ακόμα και όταν ο οδηγός δεν μετακινεί καν το τιμόνι. Αυτό κοστίζει σε ενέργεια. Στην περίπτωση της Ηλεκτρικής Υποβοήθησης Συστήματος Διεύθυνσης, ένας ηλεκτροκινητήρας αντικαθιστά το υδραυλικό σύστημα και ενεργοποιείται μόνο όταν ο οδηγός στρίβει πράγματι το τιμόνι. Στις ευθείες ή κατά το στρίψιμο με σταθερή γωνία στροφής του τιμονιού, το σύστημα αυτό δεν παρεμβαίνει και, άρα, δεν καταναλώνει ενέργεια. Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου ενώ, συγχρόνως, διατηρείται η χαρακτηριστική δυναμική εμπειρία οδήγησης BMW.

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.

Η βελτιστοποιημένη από πλευράς κατανάλωσης καυσίμου λειτουργία ECO PRO εξασφαλίζει την έξυπνη προσαρμογή των παραμέτρων του πεντάλ του γκαζιού και του συστήματος μετάδοσης, αλλά και της στρατηγικής ελέγχου του συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού. Οι συμβουλές ECO PRO σας βοηθούν να βελτιώσετε την οδηγική σας συμπεριφορά, ενώ η ένδειξη πρόσθετης αυτονομίας σας ενημερώνει για το πόσα επιπλέον χιλιόμετρα έχετε κερδίσει χάρη στην οδήγηση με βελτιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου στο πλαίσιο της χρήσης της λειτουργίας ECO PRO.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Κάθε ξεχωριστό πλαίσιο συνθηκών οδήγησης απαιτεί διαφορετικές ενέργειες.Οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η Ένδειξη Σημείου Αλλαγής Ταχύτητας ή η λειτουργία Automatic Stop/Start, βοηθούν τον οδηγό να επιλέξει ένα καλύτερο "σχέδιο δράσης" και, έτσι, να οδηγεί πιο αποδοτικά.

 • Ένδειξη Σημείου Αλλαγής Ταχύτητας

  Το "κλειδί" της αποδοτικότητας είναι η επιλογή της κατάλληλης στιγμής για αλλαγή ταχύτητας. Η πιο αποδοτική σχέση στο κιβώτιο σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή υπολογίζεται με βάση τις τρέχουσες συνθήκες οδήγησης, σε συνδυασμό με τις στροφές του κινητήρα, και προβάλλεται στην οθόνη πληροφοριών του αυτοκινήτου.

  Το σύστημα αναγνωρίζει επίσης τη γρήγορη επιτάχυνση και καθυστερεί τις υποδείξεις του ανάλογα, μέχρι ο κινητήρας να ανεβάσει στροφές. Συγκριτικές δοκιμές έχουν δείξει ότι τα αυτοκίνητα με Ένδειξη Σημείου Αλλαγής Ταχύτητας καταναλώνουν περίπου 4% λιγότερο καύσιμο.

 • Λειτουργία Auto Start/Stop

  Εξοικονομήστε καύσιμο με αποδοτικό τρόπο: Η λειτουργία Automatic Start/Stop εξασφαλίζει ότι καταναλώνεται καύσιμο μόνο όταν το αυτοκίνητο κινείται. Όταν το αυτοκίνητο σταματά προσωρινά, για παράδειγμα, σε κόκκινο φανάρι ή σε ένα μποτιλιάρισμα, η λειτουργία Automatic Start/Stop εξοικονομεί καύσιμο σβήνοντας απλώς τον κινητήρα. Μόλις ο οδηγός πατήσει το συμπλέκτη (χειροκίνητο κιβώτιο) ή αφήσει το πεντάλ του φρένου (κιβώτιο Steptronic), ο κινητήρας τίθεται και πάλι σε λειτουργία αυτόματα, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

 • Λειτουργία «Πλεύσης»

  Στα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κάθε φορά που ο οδηγός απομακρύνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού χωρίς να φρενάρει, η λειτουργία "πλεύσης" διακόπτει τη μετάδοση ισχύος από τον κινητήρα στο σύστημα μετάδοσης. Η διαδικασία αυτή αποτελεί μέρος της λειτουργίας ECO PRO. Το αυτοκίνητο κυλά χωρίς τη συμβολή του κινητήρα, ο οποίος λειτουργεί στο ρελαντί άνευ φορτίου, καταναλώνοντας ελάχιστο καύσιμο και εκλύοντας χαμηλούς ρύπους.

 • Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης

  Η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης περιλαμβάνεται στη λειτουργία ECO PRO και βοηθά τον οδηγό να υιοθετήσει έναν εξαιρετικά οικονομικό τρόπο οδήγησης. Σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης Professional, αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας, τα όρια κατοικημένων περιοχών, τις στροφές, τις πλατείες κυκλικής πορείας και τις εξόδους αυτοκινητόδρομων στην επιλεγμένη διαδρομή. Επιπλέον, δίνει εκ των προτέρων συμβουλές για μείωση της ταχύτητας κίνησης.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.