ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

 • Πώς μπορώ να συμμετέχω;

  Για να μπορείτε να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα Διπλωματικών Πωλήσεων, θα πρέπει να μας προσκομίσετε ένα διπλωματικό ή υπηρεσιακό διαβατήριο από έναν αναγνωρισμένο διεθνή οργανισμό ενώ θα πρέπει να είστε διαπιστευμένος από την χώρα υποδοχής για μία αποστολή διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους.

 • Ποια τιμή δικαιούμαι όταν μπορώ να συμμετάσχω στο Πρόγραμμα Διπλωματικών Πωλήσεων;

  Το Πρόγραμμα Διπλωματικών Πωλήσεων BMW βασίζεται στη λογική της "μίας ενιαίας τιμής σε παγκόσμιο επίπεδο". Αυτό σας επιτρέπει να αγοράσετε το ίδιο αυτοκίνητο σε μία σταθερή τιμή, όπου κι αν διοριστείτε.

 • Πόσα αυτοκίνητα δικαιούμαι να αγοράσω από το Πρόγραμμα Διπλωματικών Πωλήσεων BMW;

  Κάθε κάτοχος διπλωματικού ή υπηρεσιακού διαβατηρίου που είναι διαπιστευμένος από την χώρα υποδοχής δικαιούται να αγοράσει ένα αυτοκίνητο BMW και MINI ετησίως, μέσα από το Πρόγραμμα Διπλωματικών Πωλήσεων.

 • Μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα τα μέλη της οικογένειας;

  Όλα τα μέλη της οικογένειά σας που απολαμβάνουν την διπλωματική ιδιότητα δικαιούνται να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο από το Πρόγραμμα Διπλωματικών Πωλήσεων με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν διαπίστευση από την χώρα υποδοχής.

 • Ποιος είναι ο χρόνος παραγωγής και παράδοσης;

  Για την παράδοση θα πρέπει να υπολογίζετε τέσσερις έως πέντε μήνες επειδή το αυτοκίνητό σας θα προσαρμοστεί στις δικές σας απαιτήσεις και προτιμήσεις. Αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με το μοντέλο και τον χρόνο μεταφοράς. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίσουμε τοπικά το σωστό αυτοκίνητο για εσάς και να επισπεύσουμε τον χρόνο παράδοσης.

 • Πώς θα παραδοθεί το αυτοκίνητο σε μένα;

  Το παγκόσμιο δίκτυο BMW θα παραδώσει το αυτοκίνητό σας στον Επίσημο Έμπορο που εσείς θα επιλέξετε. Στη σπάνια περίπτωση που το αυτοκίνητο μπορεί να παραδοθεί μόνον στο λιμάνι που βρίσκεται πιο κοντά στην τοποθεσία σας, οι συνεργάτες μας θα βρίσκονται στη διάθεσή σας για να σας παρέχουν υποστήριξη.

 • Μπορώ να παραλάβω το αυτοκίνητό μου από την BMW AG στο Μόναχο;

  Μπορούμε επίσης να φροντίσουμε να εκδοθούν πινακίδες εξαγωγής για το νέο σας αυτοκίνητο ώστε να σας το παραδώσουμε απευθείας από το κέντρο παράδοσης στο Μόναχο.

 • Μπορώ να απολαμβάνω το αφορολόγητο καθεστώς;

  Το Πρόγραμμα Διπλωματικών Πωλήσεων επιτρέπει σε αυτούς που μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό να απολαμβάνουν ειδικούς όρους και εκπτώσεις. Ωστόσο, όσον αφορά το αφορολόγητο, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τμήμα γραμματείας της αποστολής ή του οργανισμού σας για σχετικές πληροφορίες. Το καθεστώς φορολόγησης δεν συνδέεται με το πρόγραμμά μας.

 • Ποιοι είναι οι όροι πληρωμών;

  Θα χρειαστεί να καταβάλλετε μία προκαταβολή ίση με το 10% της αξίας του αυτοκινήτου. Η εξόφληση θα γίνει με την παράδοση.

 • Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητό μου θα πληροί όλους τους κανόνες και τις προδιαγραφές που ισχύουν στον τελικό του προορισμό;

  Είναι σημαντικό να δηλώσετε την χώρα στην οποία θα παραδοθεί τελικά το αυτοκίνητο καθώς και την τοποθεσία στην οποία υπηρετείτε. Αυτή η πληροφορία είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι η διαμόρφωση της BMW σας συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες και τις προδιαγραφές που ισχύουν στον αρχικό και τον τελικό προορισμό.

 • Ποια έγγραφα απαιτούνται;

  Για να διεκπεραιώσουμε την παραγγελία σας χρειάζεται να προσκομίσετε ένα θεωρημένο αντίγραφο του διπλωματικού σας διαβατηρίου (όλες τις σχετικές σελίδες). Μία υπογεγραμμένη φόρμα παραγγελίας της BMW AG με όλες τις λεπτομέρειες και επιλογές του αυτοκινήτου. Ένα συμπληρωμένο και θεωρημένο αντίγραφο της φόρμας "Πιστοποίηση Θέσης" από την αποστολή ή τον οργανισμό.

 • Μπορώ να αποφύγω την προκαταβολή 19% της ΕΕ;

  Η προκαταβολή της ΕΕ μπορεί να αποφευχθεί όταν η τιμολόγηση γίνει σε προορισμό εκτός ΕΕ. Εντός της Γερμανίας θα πρέπει να καταβληθεί ΦΠΑ το οποίο μπορεί να επιστραφεί από τις φορολογικές αρχές. Για προορισμούς στην ΕΕ (εκτός Γερμανίας) εφαρμόζεται η προκαταβολή ΕΕ την οποία πληρώνετε εκ των προτέρων και η οποία σας επιστρέφεται από την BMW με την επίδειξη της βεβαίωσης εξαγωγής ή δήλωσης κυκλοφορίας σε τρίτη χώρα.

 • Μπορώ να χρηματοδοτήσω το αυτοκίνητο;

  Σε επιλεγμένες χώρες παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης του αυτοκίνητου μέσω του Προγράμματος Διπλωματικών Πωλήσεων. Θα απαιτηθεί μία χορήγηση δανείου.

 • Ποιες είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι λεπτομέρειες του αυτοκινήτου;

  Οι θυγατρικές μας εταιρίες, οι Επίσημοι Έμποροι, οι εισαγωγής ή η ειδική ομάδα Διπλωματικών Πωλήσεων βρίσκονται στη διάθεσή σας για να απαντήσουν σε όλες τις απορίες που έχετε σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις λεπτομέρειες.