ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΜΟΝΤΕΛΩΝ.

Τρία επίπεδα ασφαλείας που καλύπτουν τις ανάγκες σας.

Τα Θωρακισμένα Αυτοκίνητα BMW διατίθενται σε τρεις κατηγορίες, οι οποίες προσφέρουν αποτελεσματική προστασία σε εσάς και τους επιβάτες σας, όπου κι αν βρεθείτε. Αυτά τα αυτοκίνητα συνδυάζουν τα θετικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου παραγωγής με τις ειδικές ενισχύσεις που δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε το έμπειρο μάτι. Δεν θα βρείτε πιο κομψό και διακριτικό τρόπο να συνδυάσετε την οδηγική απόλαυση με την ασφάλεια.

Μάθετε περισσότερα

BMW X5 SECURITY PLUS.

Ο κίνδυνος ένοπλης βίας, και συγκεκριμένα η επίθεση με αυτόματα όπλα όπως το AK-47, αποτελεί μέρος της καθημερινότητας για ορισμένους πελάτες μας. Για την αποτροπή αυτής της απειλής απαιτείται ένα νέο επίπεδο ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να μετακινούνται παντού με Sports Activity Vehicles λόγω της ευελιξίας που προσφέρουν αυτά τα αυτοκίνητα.

Η BMW είναι ο πρώτος κατασκευαστής που ανταποκρίνεται σ' αυτές τις δύο απαιτήσεις και προσφέρει ένα νέο επίπεδο ασφαλείας. Το αποτέλεσμα είναι η νέα BMW X5 Security Plus, η οποία προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στις μετακινήσεις και μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση έως και τέσσερα άτομα.

 • Εσωτερικό

  Το εσωτερικό της BMW X5 Security Plus έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει διαισθητική ευχρηστία και κορυφαία άνεση, με χαρακτηριστικά όπως η υπερυψωμένη θέση οδήγησης, ο οδηγοκεντρικός προσανατολισμός του ταμπλό και το πρωτοποριακό σύστημα iDrive. Αυτό επιπλέον βοηθά στο να γίνει το αυτοκίνητο πιο ασφαλές. Επειδή μπορείτε να αντιδράσετε καλύτερα στον κίνδυνο όταν νοιώθετε ότι μπορείτε να ελέγξετε με ευκολία την κατάσταση.

  Χρώματα, δέρματα διακοσμητικές επενδύσεις εσωτερικού από ξύλο: με την BMW X5 Security Plus, έχετε σχεδόν απεριόριστες επιλογές. Όπως ακριβώς θα περιμένατε, σε αυτές περιλαμβάνονται και πολλές επιλογές από το πρόγραμμα BMW Individual.

 • Θωράκιση

  Τα κρύσταλλα ασφαλείας στην BMW X5 Security Plus αποτελούνται από συγκολλημένα φύλλα με επίστρωση από πολυανθρακικό υλικό στο εσωτερικό, η οποία αποτρέπει τον θρυμματισμό. Προστατεύει από επιθέσεις με αμβλεία αντικείμενα και όπλα χειρός, αλλά και από το πλέον διαδεδομένο αυτόματο όπλο στον κόσμο, το AK-47.

  Η BMW χρησιμοποιεί στην BMW X5 Security Plus μορφοποιημένα μέρη που ταιριάζουν απόλυτα στις γραμμές του μοντέλου παραγωγής. Έτσι, μπορούν να τοποθετηθούν όλοι οι κανονικοί αερόσακοι χωρίς να περιοριστεί η αίσθηση ευρυχωρίας στην καμπίνα.

  Θα ξέρετε ότι είστε ασφαλείς μόλις επιβιβαστείτε: οι ακμές των θυρών, τα σημεία όπου τα παράθυρα ενώνονται με τα πλαίσια και οι ενώσεις μεταξύ των πάνελ του αμαξώματος είναι μερικά από τα πιο ευάλωτα σημεία του αυτοκινήτου. Στην BMW X5 Security Plus αυτές οι περιοχές έχουν ενισχυθεί με χαλύβδινη θωράκιση που εγγυάται ότι καμία σφαίρα ή θραύσμα δεν θα διεισδύσει στην καμπίνα των επιβατών.

 • Πλαίσιο και ηλεκτρονικά συστήματα

  Τα ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης του οδηγού και οι ρυθμίσεις της ανάρτησης έχουν τροποποιηθεί ώστε να παρέχουν κορυφαία δυναμική οδήγησης παρά το αυξημένο βάρος της θωράκισης.

 • Πιστοποίηση

  Η BMW X5 Security Plus πληροί τις προδιαγραφές της κατηγορίες βαλλιστικής προστασίας VR6 (δοκιμή σύμφωνα με τις οδηγίες BRV 2009) και είναι ασφαλής έναντι των επιθέσεων με το πλέον διαδεδομένο αυτόματο όπλο στον κόσμο, το AK-47.

  Το αυτοκίνητο είναι επίσημα πιστοποιημένο ως ενιαίο σύνολο. Η BMW X5 Security Plus έχει υποβληθεί σε δοκιμές με εκατοντάδες βολές στο συναρμολογημένο αυτοκίνητο. Έτσι εξασφαλίζεται η προστασία από τις επιθέσεις με αυτόματα όπλα όπως το AK-47. Αυτή η επίσημη πιστοποίηση δίνεται μόνον όταν το ολοκληρωμένο αυτοκίνητο – και όχι μόνον τα υλικά τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε αυτό – περάσουν με επιτυχία τις απαραίτητες βαλλιστικές δοκιμές.

 • BMW xDrive

  Η δύναμη είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι έξυπνη χρήση της. Αυτό ακριβώς εγγυάται και το σύστημα τετρακίνησης xDrive στην BMW Security Plus. Όσο απαιτητικές κι αν είναι οι συνθήκες, το xDrive θα προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια οδοστρώματος για να εξασφαλίσει την βέλτιστη πρόσφυση κάθε στιγμή. Έτσι μπορείτε να έχετε πάντα τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου σας. Καταγράφοντας διάφορες παραμέτρους όπως τη γωνία στροφής και την ταχύτητα περιστροφής σε κάθε τροχό, το xDrive μπορεί να αναγνωρίσει τις τάσεις υπερστροφής ή υποστροφής και να αντιδράσει αστραπιαία. Ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος συμπλέκτης προσαρμόζει την κατανομή της ροπής του κινητήρα ανάμεσα στους δύο άξονες μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, εξασφαλίζοντας έτσι ότι η ροπή μεταφέρεται πάντοτε στους τροχούς με την καλύτερη πρόσφυση. Το αποτέλεσμα είναι η συγκλονιστική οδήγηση από κάθε άποψη.

  Το σύστημα τετρακίνησης xDrive της BMW Χ5 εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση της BMW σας σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, βελτιώνει την ευελιξία και σας βοηθά να διατηρείτε με ασφάλεια την πορεία σας, ακόμα και στις στροφές με μεγάλη ταχύτητα. Υπό κανονικές συνθήκες, κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα σε αναλογία 40:60, την οποία μεταβάλλει δυναμικά όταν αλλάξει η κατάσταση του οδοστρώματος ή οι συνθήκες οδήγησης.

  Στο παρκάρισμα, το σύστημα ανταποκρίνεται στις ανάγκες για μεγαλύτερη ευελιξία στους ελιγμούς με χαμηλή ταχύτητα και ανοίγει τελείως το συμπλέκτη, έτσι ώστε το συγκρότημα κίνησης-μετάδοσης να λειτουργεί ιδανικά. Το BMW xDrive ελέγχεται από το Δυναμικό Έλεγχο Ευστάθειας (DSC) και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες των αισθητήρων αυτού του συστήματος για να παρακολουθεί τις συνθήκες του δρόμου. Επιπλέον, χάρη στο DSC, εφαρμόζεται δύναμη πέδησης όταν παρατηρηθεί ολίσθηση των τροχών και υπάρξει διαφορά στην πρόσφυση μεταξύ των δύο πλευρών του αυτοκινήτου.

BMW X5 SECURITY.

Πού νοιώθετε πιο ασφαλείς; Ίσως στο σπίτι, στο γραφείο, σε ένα ξενοδοχείο ή στον ιστιοπλοϊκό όμιλο – τώρα μπορείτε να νοιώθετε ασφαλείς και καθ' οδόν, χάρη στην BMW X5 Security. Μπορείτε να εμπιστευθείτε την πρωτοποριακή σχεδίαση της BMW X5 Security για να προστατεύσετε πλήρως έως και πέντε άτομα και τις αποσκευές τους από μία ένοπλη επίθεση. Με την BMW X5 Security δεν χρειάζεται να κάνετε συμβιβασμούς σε θέματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία για εσάς.

 • Εσωτερικό

  Η BMW X5 Security θα κερδίσει τις εντυπώσεις επειδή μοιράζεται την διαχρονική κομψότητα και την επιβλητική παρουσία του μοντέλου παραγωγής, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Το εσωτερικό είναι ευρύχωρο, ευέλικτο και ξεχωρίζει με την εκτεταμένη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας. Το εξωτερικό συνδυάζει το στιλ και τις επιδόσεις με συναρπαστικό τρόπο. Μέσα κι έξω, η BMW X5 Security δηλώνει ξεκάθαρα τον χαρακτήρα της. Η BMW X5 Security είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στην δική της κατηγορία βαλλιστικής προστασίας, όπου η καμπίνα επιβατών και ο χώρος αποσκευών σχηματίζουν έναν ενιαίο θωρακισμένο θάλαμο. Έτσι μπορείτε να έχετε πάντα πρόσβαση στις αποσκευές σας χωρίς να χρειάζεται να εκτεθείτε σε κίνδυνο εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο.

 • Θωράκιση

  Για να συνδυάσουν την κορυφαία προστασία με την εξαιρετική δυναμική οδήγησης, οι μηχανικοί της BMW εφάρμοσαν μία μοναδική λύση. Η BMW X5 Security συνδυάζει με έξυπνο τρόπο τα υλικά που πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας και αυξάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο το βάρος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή η δυναμική οδήγησης και η ικανότητα ελιγμών έχουν την ίδια ζωτική σημασία για την ασφάλεια των επιβατών, όπως και η θωράκιση.

 • Χώροι

  Στην BMW X5 Security εκτός από ασφαλείς θα νοιώσετε και απελευθερωμένοι, χάρη στο εσωτερικό που δημιουργεί νέα πρότυπα ευρυχωρίας. Η BMW X5 Security είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στην δική της κατηγορία βαλλιστικής προστασίας, όπου η καμπίνα επιβατών και ο χώρος αποσκευών σχηματίζουν έναν ενιαίο θωρακισμένο θάλαμο. Έτσι μπορείτε να έχετε πάντα πρόσβαση στις αποσκευές σας χωρίς να χρειάζεται να εκτεθείτε σε κίνδυνο εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο. Οι επιβάτες της BMW X5 Security μπορούν να επωφεληθούν από την ίδια ευέλικτη διαμόρφωση του εσωτερικού όπως και στο μοντέλο παραγωγής – επειδή ασφάλεια δεν σημαίνει να θυσιάσετε τις υπόλοιπες ανέσεις της ζωής. Ο θωρακισμένος χώρος αποσκευών προστατεύει τις αποσκευές και τα αντικείμενα αξίας. Οι πίσω θέσεις μπορούν να αναδιπλωθούν για να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα τα ογκώδη αντικείμενα όπως ο αθλητικός εξοπλισμός.

 • Πιστοποίηση

  Όλοι οι επιβάτες προστατεύονται από κάθε τύπο εγκλήματος που μπορεί να συμβεί στον δρόμο, είτε το αυτοκίνητο δεχθεί επίθεση με αμβλύ αντικείμενο ή με όπλα χειρός με διαμέτρημα μέχρι και .44 Magnum (συμπεριλαμβάνονται τα διαμετρήματα .357 Magnum και 9 χιλιοστών Luger). Η BMW X5 Security έχει πιστοποιηθεί επίσημα από τον οργανισμό έλεγχων και δοκιμών της γερμανικής κυβέρνησης στο Mellrichstadt ότι παρέχει βαλλιστική προστασία της κατηγορίας VR4 (δοκιμή σύμφωνα με τις οδηγίες BRV 2009). Εκτός από τις γωνίες βολής που ορίζει η επίσημη πιστοποίηση, η BMW έχει πραγματοποιήσει εξαντλητικές βαλλιστικές δοκιμές που περιλαμβάνουν και άλλες γωνίες βολής που αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

 • BMW xDrive

  Η δύναμη είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι έξυπνη χρήση της. Αυτό ακριβώς εγγυάται και το σύστημα τετρακίνησης xDrive στην BMW Security Plus. Όσο απαιτητικές κι αν είναι οι συνθήκες, το xDrive θα προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια οδοστρώματος για να εξασφαλίσει την βέλτιστη πρόσφυση κάθε στιγμή. Έτσι μπορείτε να έχετε πάντα τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου σας. Καταγράφοντας διάφορες παραμέτρους όπως τη γωνία στροφής και την ταχύτητα περιστροφής σε κάθε τροχό, το xDrive μπορεί να αναγνωρίσει τις τάσεις υπερστροφής ή υποστροφής και να αντιδράσει αστραπιαία. Ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος συμπλέκτης προσαρμόζει την κατανομή της ροπής του κινητήρα ανάμεσα στους δύο άξονες μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, εξασφαλίζοντας έτσι ότι η ροπή μεταφέρεται πάντοτε στους τροχούς με την καλύτερη πρόσφυση. Το αποτέλεσμα είναι η συγκλονιστική οδήγηση από κάθε άποψη.

  Το σύστημα τετρακίνησης xDrive της BMW Χ5 εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση της BMW σας σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, βελτιώνει την ευελιξία και σας βοηθά να διατηρείτε με ασφάλεια την πορεία σας, ακόμα και στις στροφές με μεγάλη ταχύτητα. Υπό κανονικές συνθήκες, κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα σε αναλογία 40:60, την οποία μεταβάλλει δυναμικά όταν αλλάξει η κατάσταση του οδοστρώματος ή οι συνθήκες οδήγησης.

  Στο παρκάρισμα, το σύστημα ανταποκρίνεται στις ανάγκες για μεγαλύτερη ευελιξία στους ελιγμούς με χαμηλή ταχύτητα και ανοίγει τελείως το συμπλέκτη, έτσι ώστε το συγκρότημα κίνησης-μετάδοσης να λειτουργεί ιδανικά. Το BMW xDrive ελέγχεται από το Δυναμικό Έλεγχο Ευστάθειας (DSC) και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες των αισθητήρων αυτού του συστήματος για να παρακολουθεί τις συνθήκες του δρόμου. Επιπλέον, χάρη στο DSC, εφαρμόζεται δύναμη πέδησης όταν παρατηρηθεί ολίσθηση των τροχών και υπάρξει διαφορά στην πρόσφυση μεταξύ των δύο πλευρών του αυτοκινήτου.