ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ.

Η βιωσιμότητα στο νέο BMW i3 και το νέο BMW i3s.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ.Η βιωσιμότητα στο νέο BMW i3 και το νέο BMW i3s.

To νέο BMW i3 αντιπροσωπεύει μία νέα στάση απέναντι στην κινητικότητα. Βασίζεται σε μια ενοποιημένη προσέγγιση που πλαισιώνει το αυτοκίνητο σε όλα τα στάδια, από την εξέλιξη και την παραγωγή μέχρι την ανακύκλωση. Πολλά από τα υλικά προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές – τo νέο BMW i3 κατασκευάζεται εξ' ολοκλήρου με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Οδηγική απόλαυση με μοναδική αίσθηση.

Μάθετε περισσότερα
BMW i

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.

ΑΠΕΙΡΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ.

Για το BMW i η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μια λέξη. Είναι η πιο ουσιαστική αρχή λειτουργίας. Για τον λόγο αυτό, ολόκληρος ο κύκλος ζωής τoυ νέου BMW i3 είναι σχεδιασμένος με γνώμονα τη μέγιστη εξοικονόμηση πόρων και τη βιωσιμότητα.
Μάθετε περισσότερα

ΕΞΕΛΙΞΗ.

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε εξαρχής με γνώμονα την ηλεκτρική κινητικότητα. Τα πρωτοποριακά μέτρα βελτίωσης της αεροδυναμικής μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση και την κατανάλωση ενέργειας, τα βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά προστατεύουν το περιβάλλον και αντικαθιστούν τα παραδοσιακά υλικά όπως τα πλαστικά.
Μάθετε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Εξαιρετική βιωσιμότητα:Τα ανθρακονήματα που χρησιμοποιούνται στο νέο BMW i3 κατασκευάζονται εξ' ολοκλήρου με τη χρήση υδροηλεκτρικής ενέργειας. Η παραγωγή στο εργοστάσιο BMW στη Λειψία της Γερμανίας τροφοδοτείται εξ' ολοκλήρου με αιολική ενέργεια. Σε σύγκριση με άλλα μοντέλα BMW, απαιτείται μόνο η μισή ενέργεια για την παραγωγή.
Μάθετε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ.

Με το νέο BMW i3 μπορείτε να κινηθείτε χωρίς ρύπους, θόρυβο ή οσμές. Αυτό περιορίζει την ατμοσφαιρική μόλυνση στις πόλεις. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει η δυνατότητα εύκολης φόρτισης με "πράσινη ενέργεια" ή με ενέργεια από φωτοβολταϊκά συστήματα. Η λειτουργία ECO PRO αυξάνει την αυτονομία και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Μάθετε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Το νέο BMW i3 είναι ανακυκλώσιμο σε ποσοστό 95%. Η μονάδα της μπαταρίας μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για τη συσσώρευση ηλιακής ενέργειας. Το πλεόνασμα των ανθρακονημάτων μπορεί να επιστραφεί στη διαδικασία παραγωγής.
Μάθετε περισσότερα

ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΝΕΣ.

Ορατή βιωσιμότητα:Η εκτεταμένη χρήση του kenaf αντικαθιστά τα συνθετικά υλικά που βασίζονται στο πετρέλαιο και μειώνει το βάρος τoυ νέου BMW i3, επειδή οι ίνες kenaf είναι μέχρι και 30% ελαφρύτερες από τα συμβατικά υλικά. Προέρχονται από φυτά malva, τα οποία μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο, σε βαθμό άνω του μέσου όρου.
Μάθετε περισσότερα

ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ 40% ΠΑΡΘΕΝΟ ΜΑΛΛΙ.

Το πιστοποιημένο παρθένο μαλλί είναι ένας ανανεώσιμος πόρος που εξασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης και αποτελεί το 40% των επενδύσεων των καθισμάτων στην έκδοση εσωτερικού Lodge.Το μαλλί με δυνατότητα κυκλοφορίας του αέρα ρυθμίζει τη θερμοκρασία μεταξύ του σώματος και της επιφάνειας του καθίσματος με τέτοιον τρόπο, ώστε το κάθισμα να παραμένει δροσερό όταν επικρατούν υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.
Μάθετε περισσότερα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥ.

Ο ευκάλυπτος διαθέτει μια φυσική σατινέ και πορώδη υφή και απαιτεί περίπου 90% λιγότερη επιφανειακή επεξεργασία σε σχέση με τα συμβατικά είδη ξύλων. Το ξύλο ευκαλύπτου που χρησιμοποιείται για τις διακοσμητικές επενδύσεις εσωτερικού έχουν πιστοποιηθεί από το Συμβούλιο Δασικής Διαχείρισης (Forest Stweardship Council - FSC), το οποίο διασφαλίζει τις βιώσιμες πρακτικές δασοκομίας.
Μάθετε περισσότερα

ΔΕΡΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ 100% ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΕΛΙΑΣ.

Το δέρμα που χρησιμοποιείται στο BMW i3 αντισταθμίζει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό και υποβάλλεται εξ' ολοκλήρου σε επεξεργασία με φυσικά εκχυλίσματα από φύλλα ελιάς, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Αυτό επιτρέπει στο δέρμα να διατηρεί τη φυσική του λάμψη και τις ιδιότητες εξισορρόπησης της θερμοκρασίας. Επιπλέον, τα φύλλα ελιάς αποτελούν απόβλητα μετά τη συγκομιδή της ελιάς και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεπιφύλακτα για αυτόν τον σκοπό.

Μάθετε περισσότερα

GREEN ENERGY.

Με τo νέο BMW i3 είναι εύκολο να συμπεριλάβετε τη βιωσιμότητα στην καθημερινότητά σας. Κατά την οδήγηση δεν εκπέμπει ρύπους. Έτσι μειώνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας στις πόλεις και εξασφαλίζει πιο φρέσκο αέρα για να αναπνέετε. Εάν το φορτίζετε με "πράσινη ενέργεια" ή εάν παράγετε τη δική σας ενέργεια με φωτοβολταϊκά συστήματα, μπορείτε να κινείστε με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η λειτουργία ECO PRO αυξάνει την αυτονομία και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km: 13,1
  Ηλεκτρική αυτονομία σε km (μικτός κύκλος): 359
  Πελατοκεντρική αυτονομία ηλεκτροκίνησης σε km: έως και 260

  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και εκπομπές CO2 για το BMW i3 με Range Extender* (2):
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 13
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 11,5
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0,6
  Ηλεκτρική αυτονομία σε km (μικτός κύκλος): 235

  Πελατοκεντρική συνολική αυτονομία ηλεκτροκίνησης σε km: έως και 380
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km: 14,6–14,0
  Ηλεκτρική αυτονομία σε km (μικτός κύκλος): 330–345
  Πελατοκεντρική αυτονομία ηλεκτροκίνησης σε km: έως και 260

  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και εκπομπές CO2 για το BMW i3s με Range Extender* (2):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0,7
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 14
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 12,5
  Ηλεκτρική αυτονομία σε km (μικτός κύκλος): 220
  Πελατοκεντρική συνολική αυτονομία ηλεκτροκίνησης σε km: έως και 380

  * Οι τιμές βασίζονται στον κύκλο οδήγησης NEDC

  Η αυτονομία εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων και ειδικότερα από τους εξής: προσωπικό στιλ οδήγησης, επιλεγμένη διαδρομή, καιρικές συνθήκες, χρήση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης και προετοιμασίας θερμοκρασίας καμπίνας.

  Οι αναφερόμενες τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας υπολογίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην έκδοση που ίσχυε κατά τη χρονική στιγμή της έγκρισης τύπου. Τα στοιχεία αφορούν ένα αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό για τη γερμανική αγορά και στο εύρος τιμών λαμβάνεται υπόψη ο προαιρετικός εξοπλισμός, καθώς και οι διαστάσεις των ζαντών και ελαστικών που διατίθενται για το επιλεγμένο μοντέλο.
  Οι τιμές των αυτοκινήτων που επισημαίνονται με την ένδειξη (2) είναι προσωρινές.

  Οι τιμές για τα οχήματα βασίζονται στον νέο κανονισμό WLTP και μετατρέπονται στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης μεταξύ των αυτοκινήτων. [Για αυτά τα αυτοκίνητα, ενδέχεται να διαφέρουν οι αναφερόμενες τιμές εκπομπών CO2 που εφαρμόζονται για τον υπολογισμό φόρων και άλλων τελών αυτοκινήτου που υπολογίζονται βάσει των εκπομπών CO2.]

  Οι προδιαγραφές αποδοτικότητας ως προς τις εκπομπές CO2 έχουν υπολογιστεί σύμφωνα με την Οδηγία 1999/94/ΕΚ και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό στην έκδοσή του που είναι σε ισχύ επί του παρόντος. Οι αναφερόμενες τιμές βασίζονται στην κατανάλωση καυσίμου, τις τιμές CO2 και τις τιμές κατανάλωσης ενέργειας σύμφωνα με τον κύκλο NEDC για την ταξινόμηση.

  Περισσότερες πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις ειδικές εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων θα βρείτε στον «Κανονισμό για την κατανάλωση καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση ενέργειας σε νέα επιβατικά αυτοκίνητα» που θα βρείτε στα σημεία πώλησης και στο https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.