ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Η βιωσιμότητα του νέου BMW i3.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Η βιωσιμότητα του νέου BMW i3.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.Η βιωσιμότητα του νέου BMW i3.

To νέο BMW i3 αντιπροσωπεύει μία νέα στάση απέναντι στην κινητικότητα. Βασίζεται σε μια ενοποιημένη προσέγγιση που πλαισιώνει το αυτοκίνητο σε όλα τα στάδια, από την εξέλιξη και την παραγωγή μέχρι την ανακύκλωση. Πολλά από τα υλικά προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές – τo νέο BMW i3 κατασκευάζεται εξ' ολοκλήρου με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Οδηγική απόλαυση με μοναδική αίσθηση.

Read more
BMW i

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.

ΑΠΕΙΡΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ.

Για το BMW i η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μια λέξη. Είναι η πιο ουσιαστική αρχή λειτουργίας. Για τον λόγο αυτό, ολόκληρος ο κύκλος ζωής τoυ νέου BMW i3 είναι σχεδιασμένος με γνώμονα τη μέγιστη εξοικονόμηση πόρων και τη βιωσιμότητα.
Read more

ΕΞΕΛΙΞΗ.

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε εξαρχής με γνώμονα την ηλεκτρική κινητικότητα. Τα πρωτοποριακά μέτρα βελτίωσης της αεροδυναμικής μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση και την κατανάλωση ενέργειας, τα βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά προστατεύουν το περιβάλλον και αντικαθιστούν τα παραδοσιακά υλικά όπως τα πλαστικά.
Read more

ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Εξαιρετική βιωσιμότητα:Τα ανθρακονήματα που χρησιμοποιούνται στο νέο BMW i3 κατασκευάζονται εξ' ολοκλήρου με τη χρήση υδροηλεκτρικής ενέργειας. Η παραγωγή στο εργοστάσιο BMW στη Λειψία της Γερμανίας τροφοδοτείται εξ' ολοκλήρου με αιολική ενέργεια. Σε σύγκριση με άλλα μοντέλα BMW, απαιτείται μόνο η μισή ενέργεια για την παραγωγή.
Read more

ΧΡΗΣΗ.

Με το νέο BMW i3 μπορείτε να κινηθείτε χωρίς ρύπους, θόρυβο ή οσμές. Αυτό περιορίζει την ατμοσφαιρική μόλυνση στις πόλεις. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει η δυνατότητα εύκολης φόρτισης με "πράσινη ενέργεια" ή με ενέργεια από φωτοβολταϊκά συστήματα. Η λειτουργία ECO PRO αυξάνει την αυτονομία και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.
Read more

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Το νέο BMW i3 είναι ανακυκλώσιμο σε ποσοστό 95%. Η μονάδα της μπαταρίας μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για τη συσσώρευση ηλιακής ενέργειας. Το πλεόνασμα των ανθρακονημάτων μπορεί να επιστραφεί στη διαδικασία παραγωγής.
Read more

ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΝΕΣ.

Ορατή βιωσιμότητα:Η εκτεταμένη χρήση του kenaf αντικαθιστά τα συνθετικά υλικά που βασίζονται στο πετρέλαιο και μειώνει το βάρος τoυ νέου BMW i3, επειδή οι ίνες kenaf είναι μέχρι και 30% ελαφρύτερες από τα συμβατικά υλικά. Προέρχονται από φυτά malva, τα οποία μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο, σε βαθμό άνω του μέσου όρου.
Read more

ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ 40% ΠΑΡΘΕΝΟ ΜΑΛΛΙ.

Το πιστοποιημένο παρθένο μαλλί είναι ένας ανανεώσιμος πόρος που εξασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης και αποτελεί το 40% των επενδύσεων των καθισμάτων στην έκδοση εσωτερικού Lodge.Το μαλλί με δυνατότητα κυκλοφορίας του αέρα ρυθμίζει τη θερμοκρασία μεταξύ του σώματος και της επιφάνειας του καθίσματος με τέτοιον τρόπο, ώστε το κάθισμα να παραμένει δροσερό όταν επικρατούν υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.
Read more

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥ.

Ο ευκάλυπτος διαθέτει μια φυσική σατινέ και πορώδη υφή και απαιτεί περίπου 90% λιγότερη επιφανειακή επεξεργασία σε σχέση με τα συμβατικά είδη ξύλων. Το ξύλο ευκαλύπτου που χρησιμοποιείται για τις διακοσμητικές επενδύσεις εσωτερικού έχουν πιστοποιηθεί από το Συμβούλιο Δασικής Διαχείρισης (Forest Stweardship Council - FSC), το οποίο διασφαλίζει τις βιώσιμες πρακτικές δασοκομίας.
Read more

ΔΕΡΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ 100% ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΕΛΙΑΣ.

Το δέρμα που χρησιμοποιείται Στο νέο BMW i3 υποβάλλεται εξ' ολοκλήρου σε επεξεργασία με φυσικά εκχυλίσματα από φύλλα ελιάς, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Αυτό επιτρέπει στο δέρμα να διατηρεί τη φυσική του λάμψη και τις ιδιότητες εξισορρόπησης της θερμοκρασίας. Επιπλέον, τα φύλλα ελιάς αποτελούν απόβλητα μετά τη συγκομιδή της ελιάς και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεπιφύλακτα για αυτόν τον σκοπό.
Read more

GREEN ENERGY.

Με τo νέο BMW i3 είναι εύκολο να συμπεριλάβετε τη βιωσιμότητα στην καθημερινότητά σας. Κατά την οδήγηση δεν εκπέμπει ρύπους. Έτσι μειώνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας στις πόλεις και εξασφαλίζει πιο φρέσκο αέρα για να αναπνέετε. Εάν το φορτίζετε με "πράσινη ενέργεια" ή εάν παράγετε τη δική σας ενέργεια με φωτοβολταϊκά συστήματα, μπορείτε να κινείστε με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η λειτουργία ECO PRO αυξάνει την αυτονομία και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3 (94 Ah):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km: 13,6–13,1
  Ηλεκτρική αυτονομία σε km (μικτός κύκλος): 300–290
  Πελατοκεντρική αυτονομία ηλεκτροκίνησης σε km: έως και 200

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3 (94 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 14–13
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 11,9–11,5
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0,6
  Ηλεκτρική αυτονομία σε km (μικτός κύκλος): 235–225
  Πελατοκεντρική συνολική αυτονομία ηλεκτροκίνησης σε km: έως και 330

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3s (94 Ah):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km: 14,3
  Ηλεκτρική αυτονομία σε km (μικτός κύκλος): 280
  Πελατοκεντρική αυτονομία ηλεκτροκίνησης σε km: έως και 200

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3s (94 Ah) με Range Extender:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0,7
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 14
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 12,5
  Ηλεκτρική αυτονομία σε km (μικτός κύκλος): 220
  Πελατοκεντρική συνολική αυτονομία ηλεκτροκίνησης σε km: έως και 330
  Αυτές οι τιμές είναι προσωρινές και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.Τα στοιχεία για την κατανάλωση καυσίμου έχουν υπολογιστεί σύμφωνα με τον κύκλο οδήγησης ECE.

  Η αυτονομία εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων και ειδικότερα από τους εξής:προσωπικό στιλ οδήγησης, επιλεγμένη διαδρομή, καιρικές συνθήκες, χρήση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης και προετοιμασίας θερμοκρασίας καμπίνας.

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.