BMW Plug-in Hybrid, αγόρι μπροστά από υβριδικό BMW σε σταθμό φόρτισης

BMW PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

BMW PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

ΤΑ BMW PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ.

Ένα BMW Plug-in Hybrid κινείται με τη βοήθεια ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης, συνδυάζοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά από δύο κόσμους. Έτσι, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης τίθεται σε λειτουργία στους αυτοκινητόδρομους και ο ηλεκτροκινητήρας σε κατοικημένες περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο τεχνολογίες χρησιμοποιούνται με τη μέγιστη αποδοτικότητα. Όπως και σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η μπαταρία μπορεί να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρική ενέργεια και να φορτιστεί από μία πρίζα. Σε συνδυασμό με το σύστημα κίνησης BMW eDrive, επιτυγχάνεται εντυπωσιακή δυναμική. Με τον συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα, μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης και έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, παρέχει μια εμπειρία οδήγησης με συναρπαστική ευελιξία και επιτάχυνση που κόβει την ανάσα. Επιπλέον, όταν το αυτοκίνητο κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, δεν εκπέμπει ρύπους. Μάθετε περισσότερα για τα BMW Plug-in Hybrid και ρίξτε μια ματιά στα σχέδια του μέλλοντος.

Μάθετε περισσότερα
BMW tax incentives BMW electric cars and hybrid vehicles man at charging station

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ PLUG-IN HYBRID.

 • Τι ακριβώς είναι ένα BMW Plug-in Hybrid (PHEV);

  Ένα BMW Plug-in Hybrid (PHEV) διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα. Και οι δύο κινητήρες μπορούν να κινήσουν ανεξάρτητα το αυτοκίνητο. Ένα BMW Plug-in Hybrid λαμβάνει την ενέργεια, πρώτον, από την μπαταρία που φορτίζεται σε μία πρίζα ή σταθμό φόρτισης και δεύτερον με την ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση. Το υβριδικό σύστημα κίνησης ενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα που είναι κατάλληλος για τις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά σε συγκεκριμένες διαδρομές ή να εκμεταλλευτεί με δυναμικό τρόπο την πρόσθετη ισχύ, π.χ. σε μία προσπέραση.

 • Πώς λειτουργεί ένα BMW Plug-in Hybrid;

  Τα BMW Plug-in Hybrid συνδυάζουν έναν συμβατικό κινητήρα βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η έξυπνη συνεργασία μεταξύ των δύο κινητήρων έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου και τη μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ προσφέρει μοναδικές εμπειρίες οδήγησης. Σε ταχύτητες μέχρι και 50 km/h περίπου, το υβριδικό κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, με την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο είναι λογικό, π.χ. σε αστικές περιοχές. Για μέγιστη αποδοτικότητα σε διάφορες συνθήκες οδήγησης, π.χ. σε υψηλές ταχύτητες κίνησης ή σε γρήγορες επιταχύνσεις, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τη συνδυασμένη ισχύ από τον ηλεκτροκινητήρα και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

 • Πόσο μεγάλη είναι η (ηλεκτρική) αυτονομία ενός BMW Plug-in Hybrid;

  Η ηλεκτρική αυτονομία ενός BMW Plug-in Hybrid εξαρτάται από το μέγεθος της μπαταρίας του. Στην περίπτωση της BMW, η μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 50 και 85 χιλιόμετρα, ανάλογα με το μοντέλο. Φυσικά, η συνολική αυτονομία σε συνδυασμό με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι πολύ μεγαλύτερη.

 • Διατίθεται η "πινακίδα κυκλοφορίας Ε" για τα BMW Plug-in Hybrid;

  Τα BMW Plug-in Hybrid, δηλαδή τα υβριδικά αυτοκίνητα με σύνδεση εξωτερικής φόρτισης μπορούν να λάβουν την πινακίδα κυκλοφορίας Ε. Αυτό προϋποθέτει όμως να εκπέμπουν έως και 50 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο ή να είναι σε θέση να καλύψουν μια απόσταση τουλάχιστον 40 χιλιομέτρων αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση. Αυτό ισχύει για όλα τα Plug-in Hybrid της BMW.

 • Μπορεί ένα BMW Plug-in Hybrid να φορτιστεί χωρίς πρίζα;

  Ναι, μπορεί. Μπορείτε να φορτίσετε ένα BMW Plug-in Hybrid σε έναν σταθμό φόρτισης ή ένα Wallbox. Ωστόσο, οι διάφοροι σταθμοί φόρτισης απαιτούν διαφορετικά καλώδια ή τύπους ακροδεκτών. Για τις κοινές πρίζες, το βασικό καλώδιο φόρτισης περιλαμβάνεται στο αντικείμενο παράδοσης. Το BMW Wallbox εξοπλίζεται με το δικό του καλώδιο. Για τους σταθμούς φόρτισης χρειάζεστε ένα καλώδιο που είναι γνωστό ως "καλώδιο δημόσιας φόρτισης AC" με ακροδέκτη "τύπου 2" και στα δύο άκρα του. Προς το παρόν, υπάρχει μια εξαίρεση για τους σταθμούς φόρτισης υψηλής ισχύος (HPC), όπως αυτοί του IONITY: προς το παρόν, αυτοί οι σταθμοί είναι συμβατοί μόνο με ακροδέκτες CCS, οι οποίοι ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά και σε Plug-in Hybrid. Επιπλέον, ένα Plug-in Hybrid μπορεί να καλύψει ένα μέρος της φόρτισης μέσω ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση.

 • Μπορεί ένα BMW Plug-in Hybrid να φορτιστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού;

  Ναι, μπορεί. Το BMW Plug-in Hybrid μπορεί να ανακτήσει ένα μέρος της ενέργειάς του κατά την πέδηση (ανάκτηση). Επιπλέον, η φόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με τη λειτουργία Battery Control. Αυτή η λειτουργία διατηρεί σταθερή τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης στο επιθυμητό επίπεδο ή την αυξάνει σε μία προεπιλεγμένη τιμή, χρησιμοποιώντας τον ηλεκτροκινητήρα ως εναλλακτική. Για παράδειγμα, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Battery Control όταν κινείστε σε αυτοκινητόδρομο ώστε να διατηρήσετε ή ακόμα και να αυξήσετε τα αποθέματα ισχύος, για να μπορέσετε αργότερα να καλύψετε μια διαδρομή εντός πόλης χωρίς εκπομπές ρύπων.

Προοπτική BMW 2023, BMW Concept iX3 και BMW Vision iNEXT μπροστά από κτίριο

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023.

BMW VISION M NEXT.

BMW Vision M NEXT μπροστά από δάσος, μπροστινή λήψη τριών τετάρτων

BMW VISION M NEXT.

Το μέλλον της ηλεκτρικής κίνησης ξεκινά τώρα για την μάρκα BMW M – με το BMW Vision M Next. Το Plug-in Hybrid είναι η απόδειξη ότι η ψηφιακή ευφυΐα μπορεί να κάνει την εμπειρία οδήγησης ακόμα πιο αυθεντική και συναισθηματική. Η εξωτερική σχεδίαση υπογραμμίζει αυτήν την έμπνευση με τις αναλογίες ενός σπορ αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό, ο οδηγός τοποθετείται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η οδηγική εμπειρία είναι εξίσου εντυπωσιακή όπως και η εξωτερική εμφάνιση: ο κινητήρας Power-PHEV του BMW Vision M NEXT προσφέρει την επιλογή κίνησης με ηλεκτρική τετρακίνηση ή με μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς. Ακόμα περισσότερη ισχύς είναι διαθέσιμη με το πάτημα ενός διακόπτη, με τη λειτουργία BOOST+. Η αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση φτάνει τα 100 km – στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό αρκεί για να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Επομένως, το BMW Vision M NEXT είναι ένα σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος για αστικά κέντρα με ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων, το οποίο δίνει μια νέα διάσταση στη δυναμική οδηγική απόλαυση.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CONNECTED DRIVE.

Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του BMW ConnectedDrive.

 • Υπηρεσία BMW Charging*

  Με τις υπηρεσία BMW Charging δεν χρειάζεται να ανησυχείτε: μέσα από την άνεση του αυτοκινήτου σας μπορείτε να κάνετε κράτηση θέσης στον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης από τον οποίο απέχετε έως και 20 λεπτά, ή να ελέγξετε εάν οι σταθμοί φόρτισης της επιλογής σας θα είναι αργότερα διαθέσιμοι και να πραγματοποιήσετε την κράτηση θέσης σε αυτούς. Επιπλέον, έχετε στη διάθεσή σας διάφορες εγκαταστάσεις κοντά στον σταθμό φόρτισης που κάνουν πιο ευχάριστο τον χρόνο αναμονής.

  * Η υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

 • Ψηφιακή Υπηρεσία Φόρτισης

  Μπορώ να τροφοδοτήσω το αυτοκίνητό μου με ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας; Η BMW μου θα είναι φορτισμένη πριν από την αναχώρησή μου; Με την Ψηφιακή Υπηρεσία Φόρτισης, ερωτήσεις όπως αυτές είναι πλέον περιττές. Ο έξυπνος βοηθός φόρτισης φροντίζει για τη φόρτιση της μπαταρίας από τον οικιακό σταθμό φόρτισης ή από την πρίζα – πλήρως αυτόματα, αποδοτικά και, κυρίως, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Εισαγάγετε το τιμολόγιο χρεώσεων ηλεκτρικού ρεύματος, την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης και την προτιμώμενη λειτουργία φόρτισης (έξυπνη φόρτιση ή άμεση φόρτιση) στην εφαρμογή BMW Connected. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, η Ψηφιακή Υπηρεσία Φόρτισης εξασφαλίζει ότι η BMW σας θα τροφοδοτηθεί κατά την περίοδο χαμηλής χρέωσης ρεύματος και θα είναι φορτισμένη κατά την αναχώρησή σας. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνο ρεύμα που δεν απαιτείται για την τροφοδότηση του σπιτιού σας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.*

  * Μόνον σε συνδυασμό με το BMW Wallbox.

 • Απομακρυσμένες Υπηρεσίες για eDrive

  Επαρκεί η φόρτιση για μια διαδρομή εντός πόλης; Υπάρχουν σημεία φόρτισης εκεί που θα πάτε; Με τις Απομακρυσμένες Υπηρεσίες eDrive μπορείτε να απαντήσετε εύκολα σε αυτές τις ερωτήσεις χρησιμοποιώντας την εφαρμογή BMW Connected στο smartphone. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη θερμοκρασία, να κλειδώσετε το αυτοκίνητο ή να ενεργοποιήσετε το φωτεινό σινιάλο των προβολέων από απόσταση για να το βρείτε σε έναν χώρο στάθμευσης.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW, BMW i3 στον δρόμο, μπροστινή λήψη τριών τετάρτων

BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

BMW, φόρτιση, BMW i3s, άντρας σε σταθμό φόρτισης

ΦΟΡΤΙΣΗ ΤΩΝ BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

Αυτονομία BMW, BMW i3 σε αστικό σκηνικό με γυναίκα και παιδί

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • BMW 225xe Active Tourer:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,5-2,3
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 57–52
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13.7–13.4

  BMW 330e Sedan:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,9-1,6
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 43–37
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15.4–14.8

  BMW 530e Sedan:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,8-1,6
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 40–36
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14.5–13.8

  BMW 745e Sedan:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,2-2,1
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 51–48
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15.5–15.1

  BMW X3 xDrive30e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,4-2,1
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 54–49
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 17.2–16.4

  BMW X5 xDrive45e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,0-1,7
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 47–39
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 23.5–21.5

  BMW i8 Coupé:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1.8
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 42
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14.0

  BMW i8 Roadster:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 46
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14.5

  Οι τιμές των αυτοκινήτων που επισημαίνονται με την ένδειξη (2) είναι προσωρινές.

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας υπολογίστηκαν σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία μετρήσεων VO (EC) 715/2007 στην έκδοση που ίσχυε κατά τη χρονική στιγμή της έγκρισης τύπου.Τα στοιχεία αφορούν ένα αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό για τη γερμανική αγορά και στο εύρος τιμών λαμβάνεται υπόψη ο προαιρετικός εξοπλισμός, καθώς και οι διαστάσεις των ζαντών και ελαστικών που διατίθενται για το επιλεγμένο μοντέλο.

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.

  Οι τιμές είναι ήδη βασισμένες στο νέο κανονισμό WLTP και μετατρέπονται στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης μεταξύ των αυτοκινήτων.Για αυτά τα αυτοκίνητα, ενδέχεται να διαφέρουν οι αναφερόμενες τιμές εκπομπών CO2 που εφαρμόζονται για τον υπολογισμό φόρων και άλλων τελών αυτοκινήτου που υπολογίζονται βάσει των εκπομπών CO2.