0:00
0:00 /  0:00

BMW ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BMW.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η ΑΛΛΑΓΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Πώς μπορώ να μάθω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του μελλοντικού μου αυτοκινήτου; Απαντήσεις δίνει το Αποτύπωμα Αυτοκινήτου BMW. Τα τέσσερα βασικά κριτήρια βιωσιμότητας και μια εκτεταμένη αξιολόγηση από πιστοποιημένο Γερμανικό Οργανισμό Τεχνικών Επιθεωρήσεων (LCA) σας βοηθούν να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Με σαφή και διάφανο τρόπο. Σας βοηθά να λάβετε τη σωστή απόφαση.

BMW Βιωσιμότητα, 2023, αποτύπωμα αυτοκινήτου, κλιματική επίπτωση

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ.

Το BMW Group έχει δεσμευτεί οικειοθελώς στην τήρηση της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή και τον στόχο του 1,5 βαθμού Κελσίου. Ανακοινώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αυτοκινήτων μας ως ισοδύναμο CO₂e. Αυτή η μεταβλητή χρησιμοποιείται για την τυποποίηση της κλιματικής επίδρασης διαφόρων αερίων θερμοκηπίου, όπως το μεθάνιο. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη μείωση αυτής της επίδρασης. Πριν ακόμα φύγει το αυτοκίνητο BMW από το εργοστάσιο, αλλά και μετά την ωφέλιμη διάρκεια ζωής του.

BMW Βιωσιμότητα 2023, αιολική ενέργεια

Πράσινη ενέργεια.

Περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, στην παραγωγή και στο δίκτυο φόρτισης της BMW. Η BMW καλύπτει ήδη το 100% των αναγκών εξωτερικής ενέργειας των εργοστασίων της με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Επιπρόσθετα, οι προμηθευτές μας αυξάνουν τη χρήση της στην παραγωγή τους.

BMW Βιωσιμότητα 2023, ηλιακή ενέργεια

Κυκλική οικονομία.

Διαφύλαξη φυσικών πόρων και διατήρηση κυκλικότητας των υλικών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Προωθούμε την αρχή κυκλικότητας στην παραγωγή μας. Στην ουσία, αυτό σημαίνει ανακύκλωση περισσότερων εξαρτημάτων και υλικών και, επομένως, λιγότερη χρήση πρώτων υλών.

BMW Βιωσιμότητα, 2023, αποτύπωμα αυτοκινήτου, αποδοτικότητα

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.

Αποδοτικότητα σημαίνει επίτευξη μέγιστης επίδρασης με ελάχιστα μέσα. Το BMW EfficientDynamics αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής βιωσιμότητας της BMW σε πολλές γενιές αυτοκινήτων. Με την εφαρμογή πρωτοποριακών λύσεων πετυχαίνουμε να προσφέρουμε βελτιωμένη οδηγική απόλαυση με λιγότερη κατανάλωση και μεγαλύτερη αυτονομία.

BMW Βιωσιμότητα, 2023, αποτύπωμα αυτοκινήτου, αποδοτική παραγωγή

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι χάλυβες υψηλής αντοχής σε συνδυασμό με το αλουμίνιο στις πόρτες και το καπό εξοικονομούν βάρος. Οι τροχοί αεροδυναμικής σχεδίασης, τα ενεργά πτερύγια ελέγχου ροής αέρα κ.ά. μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση. Η έξυπνη διαχείριση θερμότητας μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Μια BMW κατασκευάζεται για να προσφέρει βελτιωμένη οδηγική απόλαυση με λιγότερη κατανάλωση και μεγαλύτερη αυτονομία.

BMW Βιωσιμότητα, 2023, αποτύπωμα αυτοκινήτου, εφαρμογή My BMW

ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ MY BMW.

Η εφαρμογή My BMW δίνει χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για τη βελτίωση της προσωπικής αποδοτικότητας. Σας δείχνει προηγούμενες καταναλώσεις και τις συγκρίνει με παρόμοια αυτοκίνητα της κοινότητας. Επίσης, δίνει πρακτικές ιδέες για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης για να οδηγείτε με πιο οικονομικό τρόπο. Παράλληλα, διατηρεί σε υψηλό επίπεδο την οδηγική απόλαυση.

BMW Βιωσιμότητα, 2023, αποτύπωμα αυτοκινήτου, κυκλική οικονομία

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE, RE:CYCLE.

ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.

Στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε τους φυσικούς πόρους και να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα των υλικών μακροχρόνια. Για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένα υλικά, όπως το δευτερογενές αλουμίνιο, στις μπαταρίες υψηλής τάσης ή στα πλαστικά. Η προσέγγιση 'Πρώτα τα δευτερογενή υλικά' που ακολουθεί η BMW, αποσκοπεί στη σταδιακή διεύρυνση του ποσοστού χρήσης ανακυκλωμένων και επαναχρησιμοποιούμενων υλικών στο 50%. Παράλληλα, σχεδιάζουμε τα αυτοκίνητά μας με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούν να αποσυναρμολογηθούν εύκολα στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

BMW Βιωσιμότητα, 2023, αποτύπωμα αυτοκινήτου, εφοδιαστική αλυσίδα

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ.

Υπευθυνότητα σημαίνει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτός ακριβώς είναι κι ο λόγος που γνωρίζουμε από τι υλικά είναι φτιαγμένα τα αυτοκίνητά μας. Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις εφοδιαστικές αλυσίδες πρώτων υλών. Μ' αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συμμορφωνόμαστε με τα περιβαλλοντικά πρότυπα.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

BMW Βιωσιμότητα, 2023, Neue Klasse

Η NEUE KLASSE: ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Ζήστε σήμερα κιόλας την πρωτοπορία του αύριο. Η Neue Klasse είναι το εισιτήριό σας για ένα κυκλικό, ψηφιακό και αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Τα νέα μας αυτοκίνητα συνδυάζουν απόλυτη οδηγική απόλαυση και κορυφαία αποδοτικότητα. Στο στάδιο παραγωγής στοχεύουμε στην προστασία των φυσικών πόρων και στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, όπου αυτό είναι εφικτό.

BMW Βιωσιμότητα, 2023, αποτύπωμα αυτοκινήτου, G60, βιωσιμότητα, BMW i5 και Σειρά 5 Sedan

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ BMW ΣΕΙΡΑ 5.

Ποιο είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i5; Ποια είναι αξιολόγηση κύκλου ζωής της νέας BMW Σειράς 5 Sedan; Μάθετε περισσότερα μέσα από το πρώτο μας Αποτύπωμα Αυτοκινήτου: