BMW ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η BMW ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΠΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Βιωσιμότητα στην παραγωγή, στον εξοπλισμό και στην κατανάλωση. Τα αυτοκίνητά μας και η διαδικασία παραγωγής τους αποτυπώνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε ως εταιρία την υπευθυνότητα σ' αυτόν τον τομέα, αλλά και το πώς αναλαμβάνουμε αυτήν την ευθύνη. Μάθετε περισσότερα για όλα όσα κάνουμε και για όλα όσα σχεδιάζουμε.

BMW Βιωσιμότητα 2023, μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας

BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

> 1 ΕΚ.

BMW Ηλεκτρική κινητικότητα.

Το BMW Group κατασκεύασε 1.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2022.

Βιωσιμότητα στην BMW, 2023, χρήση λιγότερης ενέργειας

ΧΡΗΣΗ ΛΙΓΟΤΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

6,3 ΕΚΑΤ. MWh

Χρήση λιγότερης ενέργειας.

Η συνολική κατανάλωση ενέργειας του BMW Group για το 2022 ήταν 6,3 εκατομμύρια MWh. Δηλαδή 2,8% λιγότερη ενέργεια που καταναλώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Χάρη σε μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η μετάβαση σε φωτισμό LED σε 16 εγκαταστάσεις.

Μειωμένες εκπομπές CO₂

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ

0,32 t

Μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Μόλις 0,32 t εκπομπές CO₂ δημιουργήθηκαν το 2022 στην παραγωγή μιας BMW. Σε σύγκριση με τις εκπομπές από την προμήθεια πόρων και αυτές που εμφανίζονται κατά τη χρήση, αυτό είναι ένα μικρό μερίδιο. Αλλά έχει θετικό αντίκτυπο στο συνολικό αποτύπωμα CO₂ ενός οχήματος.

BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ BMW i5.

Η BMW i5 συμβάλλει στην προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Τα υλικά που προστατεύουν τους φυσικούς πόρους, η ανακύκλωση και η χρήση πράσινης ενέργειας μειώνουν τις εκπομπές CO₂. Ανακαλύψτε περισσότερα στο βίντεο.

0:00
0:00 /  0:00

Αποκτήστε το εικονιζόμενο όχημα

i5 eDrive40 Sedan

BMW i5 Sedan G60E

BMW i5: Κατανάλωση ενέργειας ,συνδυασμένος κύκλος WLTP σε kWh/100 km: 18,9-15,9. Ηλεκτρική αυτονομία, μέτρηση WLTP, σε km: 498-582

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΤΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ.

BMW Βιωσιμότητα 2023, ανακυκλωμένα υλικά, δίχτυα αλιείας

Δίχτυα αλιείας.

Οι επενδύσεις θυρών στην BMW iX καθώς και στις BMW X1 και BMW i5 κατασκευάζονται από πλαστικές ίνες που προέρχονται από δίχτυα αλιείας, υλικά επίστρωσης δαπέδων και απορρίμματα από την παραγωγή πλαστικών υλικών.

BMW Βιωσιμότητα 2023, ανακυκλωμένα υλικά, ανακυκλωμένο πλαστικό

Ανακύκλωση πλαστικών.

Σε πολλά μέρη μίας BMW χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα υλικά. Για παράδειγμα, οι επενδύσεις του χώρου αποσκευών στην BMW i5 αποτελούνται τουλάχιστον από 50% ανακυκλωμένο πλαστικό. Στους οδηγούς των προφυλακτήρων, τα στηρίγματα των επενδύσεων των θυρών, το κάλυμμα του παρμπρίζ και το πλαίσιο του μπροστινού καπό της BMW iX, αυτό το ποσοστό φτάνει το 100%.

BMW Βιωσιμότητα 2023, ανακυκλωμένα υλικά, ίνες κάκτου

Ίνες κάκτου.

Το BMW Group αναπτύσσει, σε συνεργασία με νεοφυείς εταιρίες, πρωτοποριακές επιφάνειες βιολογικής βάσης. Για παράδειγμα, το νέο εξελιγμένο Deserttex™ αποτελείται από κονιοποιημένες ίνες κάκτου και μία μήτρα από πολυουρεθάνη βιολογικής βάσης. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η χρήση προϊόντων ζωικής προέλευσης και μειώνονται οι εκπομπές CO₂.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.

Βιωσιμότητα στην BMW iX.

Ανακαλύψτε τα μέτρα που έχουμε εφαρμόσει μέχρι τώρα και μάθετε για τη διαμόρφωση της BMW iX με στοιχεία από ξύλο με πιστοποίηση FSC, επενδύσεις καθισμάτων που δεν περιέχουν δέρμα και άλλα.

0:00
0:00 /  0:00

Αποκτήστε το εικονιζόμενο όχημα

iX xDrive40

iX xDrive40

BMW iX xDrive40: Κατανάλωση ενέργειας (συνδυασμένος κύκλος, μέτρηση WLTP) σε kWh/100 km: 21,4-19,4. Ηλεκτρική αυτονομία (συνδυασμένος κύκλος, μέτρηση WLTP) σε km: 403-435

BMW Βιωσιμότητα 2023, ηλεκτρική οδηγική απόλαυση

Η ΓΚΑΜΑ ΤΩΝ BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

Εξερευνήστε την πλήρη γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BMW, μεταξύ αυτών και τις BMW iX και BMW i5.

  • Σχεδόν αθόρυβη κίνηση μέσα στην πόλη και στα ταξίδια
  • Ομαλή επιτάχυνση από στάση
  • Αυθεντική οδηγική απόλαυση – χωρίς καυσαέρια και εκπομπές ρύπων
BMW Βιωσιμότητα 2023, εφαρμογή My BMW

ΕΦΑΡΜΟΓΗ My BMW. Ο ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ BMW ΣΑΣ.

Τα οδηγικά χαρακτηριστικά πάντα υπό έλεγχο για ακόμα πιο αποδοτική οδηγική απόλαυση:

  • Ανάλυση προσωπικών δεδομένων οδήγησης με τη λειτουργία "Οι διαδρομές μου"
  • Δεδομένα για την αποδοτικότητα στην οδήγηση και την κατανάλωση καυσίμου
  • Έξυπνες υπηρεσίες για την υποστήριξη ηλεκτρικής κινητικότητας

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Το BMW Group διακρίνεται για την εστίαση στη βιωσιμότητα και την προσέγγιση του πελάτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτιμάμε την τοπική παραγωγή σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ενιαία πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

ΑΝΕΜΟΣ, ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.

BMW Βιωσιμότητα 2023, αιολική ενέργεια

Αιολική ενέργεια.

Οι τέσσερις ανεμογεννήτριες στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία έχουν ονομαστική απόδοση 2,5 MW. Έτσι, καλύπτουν περίπου το ένα όγδοο των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο. Σε μία έξυπνη φάρμα συσσωρευτών έχουν δικτυωθεί 700 μπαταρίες του BMW i3 στις οποίες αποθηκεύεται η πλεονάζουσα ενέργεια από τις τέσσερις ανεμογεννήτριες, η οποία επανατροφοδοτείται στο δίκτυο όταν επικρατεί νηνεμία.

BMW Βιωσιμότητα 2023, ηλιακή ενέργεια

Ηλιακή ενέργεια.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο στο BMW Brilliance Automotive Ltd. Plant Dadong (Shenyang) παρήγαγε πάνω από 21 MWh ανανεώσιμης ενέργειας το 2022. Για τον σκοπό αυτό έχει αυξηθεί η επιφάνεια κατά 110.000 m2 (αντιστοιχεί σε περίπου 15 γήπεδα ποδοσφαίρου) φτάνοντας συνολικά τα 290.000 m2 στο πλαίσιο επέκτασης των εγκαταστάσεων της Shenyang.

Η BMW ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.

Η βιωσιμότητα καλύπτει πολλές πτυχές στην BMW: από την επιθεώρηση των εφοδιαστικών αλυσίδων μέχρι την υποστήριξη εξωτερικών προγραμμάτων, κάνουμε τα πάντα για να ελαχιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας και ηλεκτρικής αυτονομίας, που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων). Οι τιμές αυτονομίας κατά WLTP λαμβάνουν υπόψη τυχόν προαιρετικό εξοπλισμό (σ' αυτήν την περίπτωση για τη γερμανική αγορά). Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση. Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO₂ νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW