BMW EfficientDynamics Πρωτοποριακές τεχνολογίες από το BMW EfficientDynamics

BMW EFFICIENT DYNAMICS: ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓIΕΣ.

BMW EfficientDynamics: η τεχνολογία του αύριο, τώρα σε μαζική παραγωγή.

Η BMW στοχεύει στην κορυφαία δυναμική και την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου. Για να το πετύχει αυτό, εξελίσσει πολλές πρωτοποριακές τεχνολογίες για το αμάξωμα, το σύστημα κίνησης και τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, οι οποίες αυξάνουν την αποδοτικότητα και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου. Μάθετε περισσότερα για την κατασκευή χαμηλού βάρους, τα μέτρα αεροδυναμικής βελτίωσης και τα συστήματα κίνησης της BMW.

Μάθετε περισσότερα
BMW EFFICIENT DYNAMICS: ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓIΕΣ.BMW EfficientDynamics: η τεχνολογία του αύριο, τώρα σε μαζική παραγωγή.
BMW EfficientDynamics Αμάξωμα χαμηλού βάρους BMW κοντινή λήψη

BMW EFFICIENT LIGHTWEIGHT – ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ BMW.

Το BMW EfficientLightweight είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο τέλεια μπορεί να συνδυαστεί η αποδοτικότητα με τη δυναμική οδήγησης. Χάρη στη χρήση ιδιαίτερα ελαφριών και άκαμπτων υλικών − όπως είναι τα ανθρακονήματα στην καμπίνα των επιβατών, το αλουμίνιο στο πλαίσιο, ο χάλυβας υψηλής αντοχής στο αμάξωμα ή τα εξαιρετικά σύγχρονα κράματα μαγνησίου στον κινητήρα − μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου ενώ, συγχρόνως, βελτιώνονται οι οδηγικές επιδόσεις και η δυναμική.
Με τη μαζική παραγωγή των πρώτων καμπινών επιβατών από ανθρακονήματα, το BMW i έφερε την επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία και δημιούργησε νέα πρότυπα κατασκευής χαμηλού βάρους για την BMW. Χάρη στην υψηλή αντοχή του, αυτό το υλικό παρέχει στους επιβάτες την καλύτερη δυνατή προστασία σε περίπτωση ατυχήματος. Συγχρόνως, είναι αρκετά ελαφρύ, ώστε να αντισταθμίζεται το επιπλέον βάρος της μπαταρίας υψηλής τάσης. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη ασφάλεια συνδυασμένη με ένα πλουσιοπάροχο και άνετο επίπεδο ευρυχωρίας, το οποίο, παράλληλα, επιτυγχάνει εξοικονόμηση βάρους – και αυτό, με τη σειρά του, βελτιώνει ακόμα περισσότερο τη δυναμική.
Το BMW i3 είναι το πρώτο αυτοκίνητο στο οποίο χρησιμοποιείται αυτό το υπερσύγχρονο υλικό, τα ανθρακονήματα, σε επίπεδο μαζικής παραγωγής μεγάλης κλίμακας. Η χρήση ανθρακονημάτων ήταν περιορισμένη για πολύ καιρό, αφού η παραγωγή τους μέχρι πρότινος γινόταν αναγκαστικά με το χέρι. Σήμερα, το BMW Group παράγει μόνο του τα ανθρακονήματα και τα ελάσματα ανθρακονημάτων, πράγμα που κάνει εφικτή τη μαζική παραγωγή μεγάλης κλίμακας.

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Μέτρα αεροδυναμικής βελτίωσης του BMW EfficientDynamics που βελτιώνουν την αποδοτικότητα.

Οι καλές ιδέες δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκες: χάρη σε μια σειρά από στοχευμένες αεροδυναμικές επεμβάσεις, όπως είναι ο έλεγχος ροής αέρα και η Αεροκουρτίνα στον μπροστινό προφυλακτήρα, οι ζάντες Air Performane και τα Air Breather πίσω από τους θόλους των μπροστινών τροχών, η BMW σας είναι σε θέση να επιτύχει έναν βελτιστοποιημένο συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης. Επιπλέον, το AERO GENES καθορίζει το αεροδυναμικά βελτιωμένο δάπεδο και οι αεροδυναμικές αναλογίες αυτοκινήτου. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην αποδοτικότητα και την οδηγική ευστάθεια ενώ, παράλληλα, μειώνει επίσης το επίπεδο θορύβου στην καμπίνα.

Μάθετε περισσότερα
BMW EfficientDynamics Τροχοί Air Performance

Τροχοί Air Performance.

Πηγαίνουν με άνεση "κόντρα στον άνεμο": οι αεροδυναμικά βελτιωμένες και ελαφρύτερες ζάντες με ένθετα κατευθύνουν τη ροή του αέρα στις πλευρικές επιφάνειες της BMW σας και βελτιώνουν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Μάθετε περισσότερα
BMW EfficientDynamics Μάσκα "νεφρών" με Ενεργή Ροή Αέρα

Μάσκα "νεφρών" με Ενεργή Ροή Αέρα.

Η μάσκα "νεφρών" με Ενεργή Ροή Αέρα γνωρίζει πότε ο κινητήρας, τα φρένα και άλλα εξαρτήματα χρειάζονται αέρα και ανοίγει αυτόματα τα ενεργά πτερύγια. Όταν δεν απαιτείται πλέον περαιτέρω εισαγωγή αέρα, τα κλείνει ξανά. Αυτό βελτιώνει την αεροδυναμική και ελαττώνει την κατανάλωση καυσίμου.

Μάθετε περισσότερα
BMW EfficientDynamics Αεροκουρτίνα

Αεροκουρτίνα.

Εσείς έχετε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας, η Αεροκουρτίνα ελέγχει τη ροή αέρα. Αυτό επιτυγχάνεται μειώνοντας την αεροδυναμική αντίσταση του αμαξώματος με έναν εντυπωσιακά απλό, πλην όμως άκρως αποδοτικό τρόπο. Οι στενοί αεραγωγοί της, που έχουν μειούμενη διατομή, επιταχύνουν τη ροή αέρα και την κατευθύνουν πίσω από τους τροχούς. Έτσι, περιορίζονται οι στροβιλισμοί του αέρα στους θόλους των τροχών και μειώνεται η οπισθέλκουσα που ασκείται στο αμάξωμα και, κατά συνέπεια, και τα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2.

Μάθετε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣ BMW.

Φερμένα από το μέλλον συστήματα κίνησης για κορυφαία αποδοτικότητα και βιωσιμότητα.

Στην εξέλιξη των αυτοκινήτων της, η BMW βασίζεται σε νέα και πρωτοποριακά συστήματα κίνησης. Ανακαλύψτε τα διάφορα αποδοτικά συστήματα κίνησης όπως το Plug-in Hybrid, το eDrive, το σύστημα κίνησης υδρογόνου και τη νέα 48-volt τεχνολογία Mild Hybrid.

Μάθετε περισσότερα

BMW 48-VOLT ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MILD HYBRID.

BMW EfficientDynamics Τεχνολογία BMW Mild Hybrid

Συμπληρώνοντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο ηλεκτροκινητήρας εξασφαλίζει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και δυναμική.

Η τεχνολογία Mild Hybrid αποτελεί ειδική έκδοση του υβριδικού συστήματος κίνησης. Το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα ως ανεξάρτητο σύστημα κίνησης, αλλά τον ενεργοποιεί όταν χρειάζεται να υποστηρίξει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, ανάλογα με τις συνθήκες. Έτσι μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου και αυξάνεται η αυτονομία. Παράλληλα, ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να υποστηρίξει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με τη λειτουργία boost. Στα αυτοκίνητα με τεχνολογία Mild Hybrid, η φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται με ανάκτηση ενέργειας αποκλειστικά κατά το φρενάρισμα του αυτοκινήτου.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ BMW PLUG-IN HYBRID.

BMW EfficientDynamics BMW Plug-in Hybrid

Αποδοτικός συνδυασμός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα.

Τα αυτοκίνητα BMW με τεχνολογία Plug-in Hybrid, διαθέτουν δύο συστήματα κίνησης: έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα. Σε συνδυασμό με τις προηγμένης τεχνολογίας μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης, επιτυγχάνεται αυξημένη αυτονομία, μεγαλύτερη ισχύς και ακόμα καλύτερη δυναμική. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει από κανονικές πρίζες και σταθμούς φόρτισης ή μέσω της ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση. Κατά τη διαδικασία ανάκτησης, η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου που απελευθερώνεται κατά το φρενάρισμα μετατρέπεται σε ηλεκτρική και διοχετεύεται στην μπαταρία.

BMW ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ.

BMW EfficientDynamics BMW ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με eDrive – για μέγιστη αυτονομία και αποδοτικότητα.

Τα φερμένα από το μέλλον ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW με eDrive κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δεν διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης και δεν χρειάζεται ορυκτά καύσιμα για να κινήσει το αυτοκίνητο. Συνεπώς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW δεν εκπέμπουν ρύπους κατά την κίνησή τους. Η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία η οποία καθορίζει την ηλεκτρική αυτονομία. Η φόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κανονική πρίζα, σε BMW Wallbox ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

BMW ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΥΔΡΟΓΟΝΟ.

BMW EfficientDynamics, BMW iX5 Hydrogen, G05 FCEV

Αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου: το μέλλον της απεριόριστης κινητικότητας χωρίς εκπομπές ρύπων.

Μετά από τέσσερα χρόνια ανάπτυξης, τα πρώτα μοντέλα BMW iX5 Hydrogen που λειτουργούν με υδρογόνο κυκλοφορούν στους δρόμους. Τα αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου κινούνται με τη βοήθεια ηλεκτροκινητήρα και για τον λόγο αυτό ταξινομούνται ως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η βασική διαφορά σε σχέση με άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τα αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου παράγουν μόνα τους την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια και δεν την αντλούν από κάποια εγκατεστημένη μπαταρία που χρειάζεται επαναφόρτιση από εξωτερική πηγή ρεύματος. Αντίθετα, τα αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου διαθέτουν τη δική τους αποδοτική μονάδα παραγωγής ενέργειας με τη μορφή κυψέλης καυσίμου. Με αυτόν τον τρόπο παράγεται καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από υδρογόνο και οξυγόνο. Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου εγγυάται γρήγορη αναπλήρωση, αλλά παρέχει επίσης όλα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής οδήγησης με μεγάλη επιτάχυνση, μηδενικές εκπομπές ρύπων καθώς και ομαλή και αθόρυβη οδήγηση.

BMW EfficientDynamics Αποδοτική οδήγηση

ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EfficientDynamics Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ, ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ & ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ.