BMW Vision M NEXT, πίσω λήψη τριών τετάρτων, σταθμευμένο

BMW VISION M NEXT.

Έκφραση πρωτοπορίας: Το BMW Vision M NEXT δίνει μια γευση για το πώς μπορεί να είναι η ηλεκτροκίνηση του μέλλοντος για την BMW M. Αντίθετα από το BMW Vision iNEXT, το οποίο έδειξε τον τρόπο με τον οποίο η αυτόνομη οδήγηση θα αλλάξει τη ζωή μας μέσα στο αυτοκίνητο, το BMW Vision M NEXT δείχνει πώς η ψηφιακή ευφυΐα μπορεί να κάνει πιο αυθεντική και συναισθηματική την εμπειρία οδήγησης. Η εξωτερική σχεδίαση υπογραμμίζει αυτήν την έμπνευση με τις αναλογίες ενός σπορ αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό, ο οδηγός τοποθετείται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Δείτε εδώ τον τρόπο με τον οποίο το BMW Vision M NEXT αποκαλύπτει μια νέα διάσταση στη σπορ οδηγική απόλαυση.

Μάθετε περισσότερα
BMW VISION M NEXT.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Τα σημαντικότερα σημεία του BMW Vision M NEXT.

BMW Vision M NEXT, κάτοψη, σε κίνηση

ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Με ένα ιδιαίτερο, ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, η BMW M δίνει μια γευση για το σπορ μέλλον της μάρκας.

Το BMW Vision M NEXT είναι ένα προοδευτικό σπορ αυτοκίνητο που δηλώνει την πρωτοπορία και την ικανότητα αλληλεπίδρασης με σαφή και γεμάτο αυτοπεποίθηση τρόπο.

BMW Vision M NEXT, εσωτερικό, cockpit με τιμόνι, Boost Pod, Curved Glass Display, Full AR Head-Up Display

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ.

Το BMW Vision M NEXT εστιάζει στον οδηγό.

Το BOOST Pod είναι το βασικό χαρακτηριστικό στο εσωτερικό. Οι έξυπνες τεχνολογίες υποστηρίζουν τον οδηγό και παρέχουν τις κατάλληλες πληροφορίες, την κατάλληλη στιγμή. Με απόλυτη συγκέντρωση και αφοσίωση, ο οδηγός γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος.

BMW Vision M NEXT, πλαϊνή λήψη, σταθμευμένο, ανοικτές πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω

ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

Ξεκάθαρη σχεδίαση επιφανειών και αναλογίες σπορ αυτοκινήτου.

Με τις σπορ αναλογίες και τις ελάχιστες τονισμένες γραμμές, το BMW Vision M NEXT δείχνει τον ισχυρό του χαρακτήρα. Η ιδέα της απλότητας ενοποιεί το εσωτερικό με το εξωτερικό.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ.

Η σχεδίαση του BMW Vision M NEXT.

Για το BMW Vision M NEXT, η ομάδα σχεδίασης της BMW άντλησε την έμπνευσή της από τη θρυλική BMW Turbo και το επαναστατικό BMW i8. Ακολουθώντας τη νέα σχεδιαστική στρατηγική της BMW, το BMW Vision M NEXT παρουσιάζει έναν δυναμικό χαρακτήρα με σπορ αναλογίες και ελάχιστες τονισμένες γραμμές.
BMW Vision M NEXT, κοντινή λήψη, εξωτερικό, μάσκα "νεφρών" BMW
BMW Vision M NEXT, μπροστινή λήψη, σε κίνηση
BMW Vision M NEXT, πλαϊνή λήψη, σταθμευμένο
BMW Vision M NEXT, πίσω λήψη τριών τετάρτων, γωνία Hofmeister
BMW Vision M NEXT, πίσω λήψη, BMW M1
BMW Vision M NEXT, πίσω λήψη, BMW Turbo
BMW Vision M NEXT, πλαϊνή λήψη, σταθμευμένο, ζάντες
BMW Vision M NEXT, κοντινή λήψη, εξωτερικό, μάσκα "νεφρών" BMW

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ.

Οι απαλές εξωτερικές ακμές της μάσκας "νεφρών" BMW παραπέμπουν στην εισαγωγή αέρα μίας τουρμπίνας. Η μάσκα "νεφρών" οριοθετείται από ένα πλαίσιο, το οποίο, με μια πιο προσεκτική ματιά, αποκαλύπτει ένα φωτιζόμενο σχέδιο που έχει χαραχθεί με laser.

BMW Vision M NEXT, μπροστινή λήψη, σε κίνηση

ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.

Η τονισμένη μάσκα "νεφρών" πλαισιώνεται από τριγωνικά στοιχεία σε πορτοκαλί Thrilling χρώμα, τα οποία τονίζουν τις πλαϊνές εισαγωγές αέρα και τους ενσωματωμένους προβολείς. Οι τεταμένες επιφάνειες εκτείνονται στο καπό σαν δυνατοί μύες

BMW Vision M NEXT, πλαϊνή λήψη, σταθμευμένο

ΕΥΕΛΙΞΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΑΣΗ.

Ο διαγώνιος διαχωρισμός χρωμάτων υπογραμμίζει τη δυναμική της χαμηλής σιλουέτας με το σφηνοειδές σχήμα. Το Colour Blocking με τα ιδιαίτερα γραφικά και το ματ χρώμα Thrilling Orange δημιουργεί έντονη αντίθεση με το σατινέ χρώμα αμαξώματος Silver Cast.

BMW Vision M NEXT, πίσω λήψη τριών τετάρτων, γωνία Hofmeister

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΦΕΡΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Οι τονισμένες γραμμές ώμων αποτυπώνουν τη θρυλική γωνία Hofmeister. Το άνοιγμα που εκτείνεται από την επιφάνεια του παραθύρου και στενεύει στο πίσω μέρος, διακόπτει οπτικά τη σχεδίαση και τονίζει το μήκος του αυτοκινήτου.

BMW Vision M NEXT, πίσω λήψη, BMW M1

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ.

Η σχεδίαση του πίσω τμήματος είναι εμπνευσμένη από την BMW M1. Τα τριπλά πτερύγια είναι κατασκευασμένα από γυαλί και τονίζουν τον οριζόντιο προσανατολισμό της ουράς του αυτοκινήτου. Το κάτω τμήμα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα ανθρακονήματα και περιλαμβάνει τον διαχύτη που υποδηλώνει ξεκάθαρα την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

BMW Vision M NEXT, πίσω λήψη, BMW Turbo

ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΣΦΥΓΜΩΝ.

Η εξαιρετικά λεπτή οπτική ίνα σε κάθε πλευρά θυμίζει με αφαιρετικό τρόπο τη γραμμή ενός ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Η τεχνολογία Laser Wire στο μπροστινό τμήμα δημιουργεί τη χαρακτηριστική όψη με τους τέσσερις προβολείς.

BMW Vision M NEXT, πλαϊνή λήψη, σταθμευμένο, ζάντες

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ.

Τα ανοίγματα ανάμεσα στις τρισδιάστατες πολλαπλές ακτίνες της ζάντας εξασφαλίζουν χαμηλό βάρος, μέγιστη ακαμψία και μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση. Τα χρωματιστά ένθετα στις πίσω ζάντες δεν αποτελούν μόνο ένα οπτικό χαρακτηριστικό, αλλά βελτιώνουν και τις αεροδυναμικές επιδόσεις.

Στο BMW Vision M NEXT, οι έξυπνες τεχνολογίες υποστηρίζουν τον οδηγό και παρέχουν τις κατάλληλες πληροφορίες, την κατάλληλη στιγμή. Ο χειρισμός γίνεται με σαφή και διαισθητικό τρόπο, ενώ όλες οι πληροφορίες προβάλλονται μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού.
Domagoj Dukec, Επικεφαλής Τμήματος Σχεδίασης BMW.
BMW Vision M NEXT, πίσω λήψη, μοντέλο

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ.

Το όραμα για την οδηγική απόλαυση του αύριο.

BMW Vision M NEXT

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ.

Τα πορτοκαλί Air Blades στο μπροστινό μέρος εκτείνονται από τις δύο πλευρές προς το κέντρο του αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με την εισαγωγή αέρα σε σχήμα λεπίδας κάτω από τη μάσκα "νεφρών", προσδίδουν μια ξεκάθαρη αγωνιστική αισθητική. Στο πλάι, η χαμηλή σιλουέτα ενός σπορ αυτοκινήτου με σφηνοειδές σχήμα, οι ακμές με την ανοδική κλίση στο πίσω μέρος και ο διαγώνιος διαχωρισμός πορτοκαλί χρώματος δίνουν την εντύπωση ότι το BMW Vision M NEXT ορμά προς τα μπροστά, ακόμα και όταν είναι σταθμευμένο. Το ανάγλυφο πίσω τμήμα συνδέει οπτικά τις πλευρές και τονίζει το πλάτος του αυτοκινήτου. Ο διαχύτης κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα ανθρακονήματα και υπογραμμίζει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

BOOST+

BOOST+

Το σύστημα κίνησης Power-PHEV του BMW Vision M NEXT επιτρέπει την επιλογή μεταξύ ηλεκτρικής τετρακίνησης και μετάδοσης στους πίσω τροχούς – αμιγώς ηλεκτρικά ή με την υποστήριξη του τετρακύλινδρου κινητήρα βενζίνης. Η συνδυαστική ισχύς των 441 kW (600 hp) εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 300 km/h και επιτάχυσνη από τα 0-100 km/h σε 3 sec. Η αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση φτάνει τα 100 km – στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό αρκεί για να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Επομένως, το BMW Vision M NEXT είναι ένα σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος για αστικά κέντρα με με μηδενικές εκπομπών ρύπων.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

ΑΦΕΘΕΙΤΕ.

ΑΦΕΘΕΙΤΕ.

Για να ενισχυθεί η συγκέντρωση του οδηγού καθώς ανεβαίνουν οι ρυθμοί, οι πληροφορίες που προβάλλονται στο BMW Vision M NEXT, προσαρμόζονται στην ταχύτητα βάσει του επονομαζόμενου Focus Logic: όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο οι ενδείξεις προβάλλονται στο τιμόνι. Όταν ο οδηγός ξεκινήσει, οι πληροφορίες προβάλλονται στο Curved Glass Display. Όταν οι συνθήκες οδήγησης απαιτούν την πλήρη συγκέντρωση του οδηγού, οι πληροφορίες προβάλλονται στο Head-Up Display. Παρέχεται η δυνατότητα διαρκούς επικοινωνίας με το BMW Intelligent Personal Assistant.
BMW Vision M NEXT
Χρησιμοποιήσαμε πρωτοποριακά υλικά για να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο και πολυτελές εσωτερικό. Κι ενώ η καθαρή γεωμετρία μπορεί να χαρακτηριστεί συγκρατημένη, οι επιμέρους λεπτομέρειες παρουσιάζονται σαν υψηλής ποιότητας στοιχεία εξοπλισμού.
Domagoj Dukec, Επικεφαλής Τμήματος Σχεδίασης BMW.

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ.

Το BMW Vision M NEXT ενσαρκώνει το μέλλον του χαρακτηριστικού οδηγοκεντρικού προσανατολισμού της BMW.

Το BMW Vision M NEXT δείχνει το επόμενο βήμα του χαρακτηριστικού οδηγοκεντρικού προσανατολισμού της BMW. Ολόκληρο το εσωτερικό εστιάζει στο BOOST Pod. Η γεωμετρία είναι συνειδητά συγκρατημένη, ώστε ο οδηγός να μπορεί να επικεντρωθεί απόλυτα στην εμπειρία οδήγησης.
BMW Vision M NEXT, πλαϊνή λήψη, εσωτερικό, ανοικτές πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω, μοντέλο
BMW Vision M NEXT, εσωτερικό, σχεδίαση, ταμπλό
BMW Vision M NEXT, εσωτερικό, σχεδίαση, cockpit, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, εσωτερικό, Boost Pod, Curved Glass Display
BMW Vision M NEXT, εσωτερικό, Boost Pod, Full AR Head-up Display
BMW Vision M NEXT, εσωτερικό, σχεδίαση, κελύφη καθισμάτων
BMW Vision M NEXT, πλαϊνή λήψη, εσωτερικό, ανοικτές πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω, μοντέλο

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΟΛΟ.

Οι δύο πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω αποκαλύπτουν το πανέμορφο εσωτερικό που επιτρέπουν στον οδηγό να γίνει ένα με το αυτοκίνητο. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μπλε Midnight σε σκούρο τόνο. Όπως και στο εξωτερικό, το πορτοκαλί Thrilling δημιουργεί επιλεκτικές αντιθέσεις.

BMW Vision M NEXT, εσωτερικό, σχεδίαση, ταμπλό

ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟΥ.

Το ταμπλό με την επίπεδη μινιμαλιστική σχεδίαση έχει κωνικό σχήμα που μετατοπίζει το σημείο εστίασης προς τον οδηγό. Όλα τα λειτουργικά στοιχεία, όπως οι αεραγωγοί και οι θήκες ενσωματώνονται με σχεδόν αόρατο τρόπο στη γεωμετρία, διατηρώντας όμως τη χρηστικότητά τους.

BMW Vision M NEXT, εσωτερικό, σχεδίαση, cockpit, Boost Pod

BOOST POD.

Το BOOST Pod είναι πραγματικό κομψοτέχνημα. Αποτελούμενο από τιμόνι σε οριζόντια διάταξη, διάφανο Curved Glass Display και Full AR Head-Up Display, συνδυάζει όλες τις λειτουργίες ελέγχου και πληροφόρησης του οδηγού. Η λειτουργία BOOST+ προσφέρει πρόσθετη ισχύ με το πάτημα ενός κουμπιού. Το BMW Vision M NEXT ζωντανεύει με το άγγιγμα του λογότυπου BMW στο τιμόνι.

BMW Vision M NEXT, εσωτερικό, Boost Pod, Curved Glass Display

CURVED GLASS DISPLAY.

Το διάφανο Curved Glass Display αποτελεί το δεύτερο επίπεδο. Εκτείνεται μπροστά από τον οδηγό και παρέχει πληροφορίες όπως στροφές λειτουργίας του κινητήρα, ταχύτητα κίνησης, διαχείριση ενέργειας ή σφυγμός του οδηγού.

BMW Vision M NEXT, εσωτερικό, Boost Pod, Full AR Head-up Display

FULL AR HEAD-UP DISPLAY.

Το εκτεταμένων διαστάσεων Head-Up Display αποτελεί το τρίτο επίπεδο. Καθώς αυξάνεται η ταχύτητα κίνησης, οι πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση μετακινούνται στο Head-Up Display ώστε ο οδηγός να έχει τα πάντα μέσα στο οπτικό του πεδίο. Χάρη στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, οι πληροφορίες απεικονίζονται σε υπέρθεση με την πραγματική εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διατηρείτε τις ιδανικές γραμμές ακολουθώντας ένα εικονικό "αυτοκίνητο-φάντασμα".

BMW Vision M NEXT, εσωτερικό, σχεδίαση, κελύφη καθισμάτων

ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΡΜΑ.

Τα δύο κελύφη καθισμάτων αποτελούν τμήμα της ρέουσας σχεδίασης καθισμάτων και είναι επενδεδυμένα με αφρώδες υλικό τεχνολογίας Shape Memory που περιβάλλει με ιδανικό τρόπο το σώμα. Επάνω από τα δύο κελύφη καθισμάτων αιωρούνται τα προσκέφαλα, υπογραμμίζοντας την έκφραση ελαφρότητας.

BMW Vision M NEXT, εξέλιξη, εξωτερικό, σχεδίαση, πίσω λήψη, σκίτσο
BMW Vision M NEXT, εξέλιξη, εξωτερικό, σχεδίαση, πλαϊνή λήψη, σκίτσο
BMW Vision M NEXT, εξέλιξη, εσωτερικό, σχεδίαση, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, εξέλιξη, εσωτερικό, σχεδίαση, απόψεις μηχανικών
BMW Vision M NEXT, εξέλιξη, Boost Pod, σχεδίαση, απόψεις μηχανικών

ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Η σχεδίαση του BMW Vision M NEXT είναι το αποτέλεσμα ενός εσωτερικού διαγωνισμού. Οι σχεδιαστές της BMW διαγωνίστηκαν μεταξύ τους με χειρόγραφα σχέδια και οπτικοποιήσεις. Διεξήχθησαν αρκετοί γύροι για την επιλογή των καλύτερων σχεδίων, μέχρι να επιλεχθεί στο τέλος το σχέδιο για την υλοποίηση. Η διαδικασία από την αρχική ιδέα μέχρι το ολοκληρωμένο αυτοκίνητο κράτησε περίπου 18 μήνες. "Αυτή η μέθοδος υλοποίησης λειτουργεί μόνο εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν τον ίδιο στόχο. Γι' αυτό είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την ομάδα μου που εργάστηκε εντατικά τους τελευταίους μήνες σε αυτό το εγχείρημα", λέει ο Domagoj Dukec, επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της BMW.